• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΚΕ: Τιμούμε τον μεγάλο επαναστάτη ηγέτη Β.Ι. Λένιν, δεσμευόμαστε για την συνέχιση του έργου του

ΚΚΕ: Τιμούμε τον μεγάλο επαναστάτη ηγέτη Β.Ι. Λένιν, δεσμευόμαστε για την συνέχιση του έργου του

Ανακοίνωση εξέδωσε το Πολιτικό Γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για την επέτειο των 150 χρόνων από τη γέννηση του Β. Ι. Λένιν.

Σε αυτή, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι “η πάλη στις σημερινές συνθήκες για την οριστική κατάργηση της ταξικής – εκμεταλλευτικής και την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής – κομμουνιστικής κοινωνίας αποτελεί έμπρακτη απόδοση τιμής στον μεγάλο κομμουνιστή επαναστάτη Β. Ι. Λένιν, την Οκτωβριανή Επανάσταση και τους σκοπούς της”.

Με πρωτοβουλία του ΚΚΕ εκδόθηκε επίσης Κοινή Ανακοίνωση που υπογράφεται από 93 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από όλον τον κόσμο, η οποία καταλήγει ως εξής:

“Τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους και στη νεολαία το “κύμα” της αποσιώπησης και της αντιδραστικής και αντικομμουνιστικής διαστρέβλωσης που έχουν εξαπολύσει σε όλον τον κόσμο οι πολιτικές δυνάμεις που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου απέναντι στον Β. Ι. Λένιν. Παλεύουμε για τη συνέχιση του έργου του και δεσμευόμαστε πως θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τη κληρονομιά του, να τη διαδίδουμε και καλούμε τους εργαζόμενους και τους λαούς να διδαχθούν από αυτή”.

ΠΗΓΗ: Ομάδα Αλήθειας, ΦΩΤΟ eurokinissi