ΚΚΕ για την ομιλία Μητσοτάκη στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου: Πρόκληση και κυνισμός

«Η ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου σηματοδοτεί την ακόμα πιο αποφασιστική προώθηση της άδικης πολιτικής ΕΕ και αστικών κυβερνήσεων σε βάρος των ξεριζωμένων μεταναστών και προσφύγων.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση αυτής της άδικης πολιτικής, στα βάρβαρα γεωπολιτικά παζάρια που παίζονται στις πλάτες των ξεριζωμένων» αναφέρει σε σχόλιό του, το ΚΚΕ.

«Όλη αυτή την περίοδο, η κυβέρνηση της ΝΔ στηρίζει το νέο βάρβαρο Σύμφωνο της ΕΕ για τη Μετανάστευση και το ‘Ασυλο, που ενταφιάζει οριστικά τη Συνθήκη της Γενεύης για τους πρόσφυγες και ενισχύει την πολιτική της καταστολής και του εγκλωβισμού. Ταυτόχρονα, προωθεί τις διακρατικές συμφωνίες της ντροπής, που νομιμοποιούν το σύγχρονο δουλεμπόριο για την εξασφάλιση φθηνού εργατικού δυναμικού, χωρίς δικαιώματα, σε όφελος του κεφαλαίου. Οι πανηγυρισμοί του πρωθυπουργού γι’ αυτή την άγρια πολιτική, που αποτελεί το καλύτερο λίπασμα για το ρατσισμό και την ξενοφοβία, είναι πρόκληση και κυνισμός. Η πείρα του λαού μας από το έγκλημα του πολύνεκρου ναυαγίου της Πύλου, από την αθλιότητα των στρατοπέδων συγκέντρωσης στα νησιά, από τις βίαιες επαναπροωθήσεις και τις απελάσεις με τη συνδρομή της Frontex, από την άγρια εκμετάλλευση των μεταναστών εργατών στα γκέτο της Μανωλάδας και αλλού, δεν μπορεί να σβηστεί» προσθέτει το σχόλιο του κόμματος και καταλήγει:

«Ο ελληνικός λαός χρειάζεται να δείξει την αντίθεσή του σ’ αυτές τις πολιτικές, ενισχύοντας το ΚΚΕ στις επικείμενες ευρωεκλογές, δυναμώνοντας την πάλη του για την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τον πόλεμο, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μεταναστών και προσφύγων».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί