Όσοι αναζητούν ηρεμία και γαλήνη στις Κυκλάδες θα βρουν την Κίμωλο, ένα μικρό, αυθεντικό ελληνικό νησί όπου ο μαζικός τουρισμός δεν έχει ακόμη διεισδύσει, αναφέρει σε άρθρο του ο έγκριτος ολλανδικός ιστότοπος https://griekenland.net
Με αναφορές στο Χωριό, το Κάστρο, τις παραλίες, τις εκδηλώσεις, την συνιστά ανεπιφύλακτα και ως ένα εξαιρετικό νησί για περπάτημα.
Η καλύτερη εποχή για να ταξιδέψετε στην Κίμωλο, όπως αναφέρει το άρθρο, είναι η άνοιξη και το φθινόπωρο. «Ο Μάιος και ο Σεπτέμβριος είναι ιδιαίτερα ιδανικοί: οι θερμοκρασίες είναι ευχάριστες, η φύση είναι φρέσκια πράσινη και οι παραλίες είναι υπέροχα ήσυχες. Ακόμα και τον Ιούλιο και τον Αύγουστο η Κίμωλος παραμένει ένα ήσυχο νησί.
Τον Μάιο μπορείτε να απολαύσετε πολύχρωμα αγριολούλουδα και φρέσκο καταπράσινο περιβάλλον. Είναι η ιδανική εποχή για να περπατήσετε στα ήσυχα μονοπάτια και να εξερευνήσετε το νησί χωρίς πλήθη. Επίσης, οι ταβέρνες και οι καφετέριες είναι ήδη ανοιχτές, αλλά το νησί εξακολουθεί να δίνει την αίσθηση αυθεντικότητας και χαλάρωσης.Τον Σεπτέμβριο η θάλασσα είναι στην πιο ζεστή της φάση, ιδανική για κολύμπι και κολύμβηση με αναπνευστήρα. Επιπλέον, συχνά διοργανώνονται τοπικά φεστιβάλ και πολιτιστικές εκδηλώσεις, ώστε να μπορείτε να ζήσετε την πραγματική ζωή του νησιού».
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η συγκεκριμένη προβολή ταυτίζεται με τη γενικότερη στρατηγική του Δήμου Κιμώλου για ανάδειξη των εναλλακτικών δυνατοτήτων του νησιού στην εκτός βασικής αιχμής περίοδο.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΔΥΠΑ: Ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου το πρόγραμμα voucher αγοράς βιβλίων
- Κίεβο: Ρωσικά drones προκαλούν ζημιές σε τρία σκάφη υπό ξένη σημαία
- Η Τέιλορ Σουίφτ έκανε δωρεά 1 εκατ. δολαρίων στον οργανισμό Feeding America
- Η Σάντρα Μπούλοκ και ο Κιάνου Ριβς ξανασμίγουν και το κοινό ενθουσιάζεται
- Κιλκίς: Αμπελουργική άνθηση στην περιοχή με αυξημένη παραγωγή κατά 40% και ποιότητα με σφραγίδα ΠΟΠ
- Οργισμένη τοποθέτηση Τραμπ για τη «λίστα Έπσταϊν»
- Ήρθαν στο Netflix τα 3 επεισόδια του Stranger Things 5 – Volume 2! Πότε είναι το φινάλε
- Θα πάει στις ΗΠΑ πριν την αλλαγή του χρόνου ο Ζελένσκι;
- Η Κίνα εκτοξεύει συνεχώς διαστημικούς πυραύλους, vid
- Ο Μαδούρο χορεύει σάλσα…με συνοδό ένα ανθρωποειδές Ρομπότ! vid









