Κικίλιας: Το χειρότερο καλοκαίρι από τότε που συλλέγονται μετεωρολογικά δεδομένα, vid

Όλες οι προσπάθειες της πυροσβεστικής έχουν επικεντρωθεί για την ανάσχεση της μεγάλης φωτιάς στην Πάρνηθα, όπως δήλωσε στην ενημέρωση που πραγματοποίησε ο υπουργός Πολιτικός Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής, Βασίλης Κικίλιας.

Χαρακτήρισε την κατάσταση στην Πάρνηθα εξαιρετικά κρίσιμη. Όπως είπε επίσης μέσα σε 5 μέρες είχαμε 355 δασικές πυρκαγιές και μάλιστα μόνο σε 48 ώρες είχαμε 209 νέες εστίες.

Παράλληλα με τον Έβρο, τόνισε, η πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει 9 μεγάλες φωτιές στην Αττική και την Βοιωτία και την Εύβοια.

Ειδικά για την φωτιά της Πάρνηθας ο κ. Κικίλιας είπε ότι η επέμβαση έγινε μέσα σε πέντε λεπτά αλλά η κατάσταση είναι πρωτοφανής.

Ο υπουργός, είπε ακόμα ότι το φετινό καλοκαίρι είναι το χειρότερο από την εποχή που συλλέγονται μετεωρολογικά δεδομένα καθώς 7 φορές μεγάλες περιοχές τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού επιπέδου 5.

Κάνοντας την αυτοκριτική του σημείωσε ότι το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που θα θέλαμε αλλά έχουν να γίνουν σημαντικά πράγματα ακόμα.

«Δεν είμαστε ούτε αλάνθαστοι αλλά ούτε και ανεύθυνοι», είπε χαρακτηριστικά και κάνοντας ειδική αναφορά στον Έβρο είπε ότι υπήρχαν 15 παράλληλες εστίες πυρκαγιάς από τα ξημερώματα του Σαββάτου, εξέφρασε την θλίψη του για τον θάνατο 18 συνανθρώπων μας.

Όσον αφορά στα αίτια της πυρκαγιάς ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι η γραμμική πορεία των εστιών από Δαδιά προς Αλεξανδρούπολη έχει αποτυπωθεί από το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής και παράλληλα γίνονται έρευνες από την ΕΛΑΣ και την ΕΥΠ.

(Newsit – INTIME photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί