«Η σύνδεση, η συνεργασία και η προώθηση επενδυτικών και αναπτυξιακών συμφωνιών σε ναυτιλία και λιμενικές υποδομές θα βοηθήσουν στη σταθερότητα της περιοχής, θα προσφέρουν ασφάλεια και θα φέρουν ευημερία στις χώρες μας», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας, από το συνέδριο “TransMEA 2025” στο Κάιρο.
Όπως επισήμανε, «η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου σε αυτούς τους τομείς δεν είναι μόνο ζήτημα διπλωματίας, αλλά μια πραγματική ανάγκη για την ανάπτυξη της Μεσογείου».
Ο υπουργός ανέφερε ότι «η Ελλάδα διαθέτει τον ισχυρότερο στόλο στον κόσμο, έχει μια διαχρονική σχέση με την Αίγυπτο και άρα, οι δύο χώρες προχωρούν από κοινού, δυναμικά σε επενδύσεις και σε αναβάθμιση λιμένων, υποδομών και εγκαταστάσεων».
Συνεχίζοντας, υπογράμμισε τη σημασία των επενδυτικών συμφωνιών και συνεργασιών στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών, των λιμανιών, των υποδομών και της ενέργειας, ενώ αναφορικά με την ενεργειακή διασύνδεση Ελλάδας – Αιγύπτου σημείωσε: «Τα επόμενα χρόνια θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη επένδυση μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας, το ηλεκτρικό καλώδιο από την Αίγυπτο προς την Ελλάδα και στη συνέχεια, θα παρέχεται ηλεκτρική ενέργεια στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση».
Κλείνοντας, ανέδειξε τη σημασία των συνεργασιών: «Ελπίζω ότι μπορούμε να εργαστούμε όλοι μαζί, μέσα από εμπορικές, επενδυτικές και ενεργειακές συμφωνίες, που θα βοηθήσουν τους δύο λαούς να προοδεύσουν και να βελτιώσουν το επίπεδο ζωής τους. Η συνεργασία και η διασύνδεση μπορούν να προσφέρουν σταθερότητα, ασφάλεια και ανάπτυξη και στις δύο χώρες».
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Συμμορία ανηλίκων έκανε ληστείες με απειλή μαχαιριού σε καταστήματα ψιλικών
- Απίθανο βίντεο: Ξύπνησε από αναισθησία…και έγινε φανατική θαυμάστρια του Τραμπ!
- Ρωμανός για Σαμαρά: Τα περί πασοκοποίησης της ΝΔ τα έχουμε ακούσει και από την Λατινοπούλου
- Viral έγινε πιλότος – O τρόπος που καθησύχασε τους επιβάτες ενθουσίασε το ίντερνετ, vid
- Τραμπ: Τι φέρεται να είπε για τις προμήθειες όπλων στην Ουκρανία
- Έτσι αποκαλύφθηκε απάτη-«μαμούθ» με τον ΦΠΑ
- Έκπληκτο ζευγάρι στη Βαρκελώνη: Τράβηξαν βίντεο και…πίσω ήταν ο Μέσι, vid
- Ιράκ: Οι πολίτες στις κάλπες για να εκλέξουν νέο κοινοβούλιο
- Μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς στον ενεργειακό τομέα της Ουκρανίας
- Θεσσαλονίκη: Εργαζόμενος έπεσε από απορριμματοφόρo -Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο









