Στην πρώτη σύσκεψη που έγινε στην Πυλαία μετείχαν διοικητές και υποδιοικητές της πυροσβεστικής υπηρεσίας και πυροσβέστες από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενώ στη δεύτερη σύσκεψη που έγινε στο δημαρχείο Πανοράματος έλαβαν μέρος εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δασάρχες, διευθυντές και επιθεωρητές δασών, προϊστάμενοι των αυτοτελών διευθύνσεων πολιτικής προστασίας, εκπρόσωποι του ΔΕΔΔΗΕ, του ΑΔΜΗΕ, του Ε.Κ.ΕΠ.Υ., του λιμεναρχείου και των εθελοντικών ομάδων κ.ά.
«Στη βόρεια Ελλάδα θα δώσουμε μάχη. Δεν είμαι ευχαριστημένος με το πώς πήγανε τα πράγματα πέρυσι. Δεν είμαι ευχαριστημένος με τον τρόπο τον οποίο λειτουργήσαμε συνολικά αλλά και το Πυροσβεστικό Σώμα. Αναγνωρίζω ότι ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδος, θα είναι όμως και φέτος. Άρα πρόληψη, οργάνωση, συνεργασία, σκληρή δουλειά, χαμηλά οι τόνοι και όλοι μαζί», τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός.
Ο κ. Κικίλιας επισήμανε ότι «δεν υπάρχει το περιθώριο των μικροπολιτικών αντιδικιών, άλλωστε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Πολιτική Προστασία είναι πολύ έξω από κόμματα και παρατάξεις» και πρόσθεσε ότι προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας των ανθρώπων και του περιβάλλοντος.
Αναφερόμενος στις ιδιαιτερότητες της βόρειας Ελλάδας ανέφερε ότι υπάρχουν από το δάσος του Σέιχ Σου, τα περιαστικά δάση της Θεσσαλονίκης και τη Χαλκιδική μέχρι πιο ανατολικά το κομμάτι της Αλεξανδρούπολης, της Δαδιάς, της ανατολικής Μακεδονίας και πιο δυτικά η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.
Ο υπουργός σημείωσε ακόμη ότι ήδη σημειώθηκαν πυρκαγιές τον Απρίλιο και μάλιστα σε υψόμετρα. «Στα Πιέρια, η πυρκαγιά ήταν πάνω από 1.500 μέτρα. Αυτό δείχνει ότι η κλιματική κρίση είναι εδώ. Θα δουλέψουμε όλοι μαζί, επαναλαμβάνω, με λίγα λόγια και πολλή πολλή δουλειά, οργάνωση και θα δώσουμε μάχη. Μόνο αυτό μπορώ να υποσχεθώ», πρόσθεσε.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επικοινωνία Γ. Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Μπ. Αμπντελάτι – Τι συζήτησαν
- Οικογενειακές στιγμές για τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη – Οι ευχές του για τα Χριστούγεννα
- Οι προειδοποιήσεις έχουν δοθεί! Αν δεν εισακουστούν, έρχονται καταστροφικές συνέπειες για την Δύση
- Δυτ. Όχθη: 5 Ισραηλινοί συνελήφθησαν για τον τραυματισμό βρέφους κατά την επίθεση εποίκων σε σπίτι Παλαιστινίων
- Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε μαχητή των Φρουρών της Επανάστασης
- Θεσ/νικη: Παρίσταναν τους τεχνικούς του ΔΕΔΔΗΕ και άρπαξαν από ηλικιωμένη κοσμήματα, λίρες, μετρητά
- Οι Ρώσοι κατέρριψαν 48 ουκρανικά drones πάνω από ρωσικές περιοχές
- Σουηδία: Δολοφόνησε με μπαλτά 55χρονη σε βίλα – Νεκρός ο δράστης από πυρά αστυνομικών
- Ποιοί είναι οι zillennials; Η μικρογενιά για την οποία κανείς δεν μιλάει
- Κακοκαιρία: Η ανάρτηση του Δημάρχου για την πρωτοφανή χαλαζόπτωση στη Λέρο – Δείτε εικόνες









