με τη συμμετοχή του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά και της Επιτρόπου Υγείας Στέλλας Κυριακίδου συμμετείχε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.
Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι η Ευρώπη των 27 Κρατών, των 450 εκατομμυρίων πολιτών και των 22 τρισ. ευρώ ΑΕΠ, στα θέματα Δημόσιας Υγείας οφείλει να διαπραγματεύεται από θέση ισχύος και να απλώσει ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας, προστατεύοντας τους πιο αδύναμους πολίτες απέναντι σε επιχειρηματικούς ή διακρατικούς ανταγωνισμούς που βλέπουμε τις τελευταίες μέρες και εβδομάδες. Αυτούς τους πολίτες που στη μεγάλη τους πλειονότητα συμμορφώθηκαν με τα πρωτοφανή μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας.
«Πιστεύω ότι ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε να διαπραγματευόμαστε με οποιονδήποτε. Αυτό που έχουμε επιτύχει είναι τεράστιο. Διαπραγματεύτηκε η Επιτροπή για όλα τα κράτη-μέλη και αυτό είναι κάτι που στην Ελλάδα αναγνωρίζουμε και σεβόμαστε» ανέφερε ο υπουργός Υγείας, επισημαίνοντας, όμως, ότι οι επιχειρήσεις οφείλουν να αντιληφθούν ότι το σημαντικότερο μερίδιο της χρηματοδότησης για τα εμβόλια προήλθε από κρατικούς πόρους, δηλαδή από τα χρήματα των φορολογουμένων, των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και βέβαια της χώρας μας.
iefimerida/ photo video screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το κοντοσούβλι στην κορυφή της παγκόσμιας λίστας του Taste Atlas με τα καλύτερα ελληνικά φαγητά
- Τι δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ για τις επιθέσεις σε δεξαμενόπλοια που συνδέονται με την Ρωσία
- Επιδείνωση του καιρού από αύριο Πέμπτη – Επεισόδιο βροχόπτωσης Κατηγορίας 5, την Παρασκευή
- Απίστευτο! Αρκούδα σκαρφάλωσε σε κολώνα ηλεκτροδότησης στην Αριζόνα – Πώς την έσωσε ο τεχνικός δικτύου, vid
- Έτσι «ονειρεύονται» οι Γερμανοί να αναχαιτίσουν τον Oreshnik; Οι Ρώσοι λογικά θα «σκάσουν» στα γέλια
- Σε 24ωρη επιφυλακή, λόγω κακοκαιρίας, ο δήμος Αθηναίων
- Θεσσαλονίκη: Έκλεισαν και πάλι το ρεύμα προς την πόλη οι αγρότες στα διόδια των Μαλγάρων
- Ονδούρα: Συνεχίζεται η αγωνία για το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών
- Ο στόχος των Ρώσων είναι να δείξουν στον Τραμπ τι συμβαίνει εντός και εκτός Ουκρανίας
- Πραγματικότητα οι πρώτες άμεσες συνομιλίες μεταξύ Ισραηλινών και Λιβανέζων πολιτικών αξιωματούχων









