Κικίλιας για Τέμπη: Η συγγνώμη θα συνοδευτεί από πραγματικά μέτρα αντιμετώπισης των παθογενειών

Σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού για να ξαναλειτουργήσουν οι σιδηρόδρομοι θα «πρέπει να γίνουν στοχευμένες αλλαγές που θα κάνουν την ελληνική κοινωνία να νιώθει ασφάλεια».

«Δεν κάναμε αυτά που πρέπει και κρινόμαστε γι΄αυτά που θα κάνουμε» ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας λέγοντας πως η κυβέρνηση παίρνει το μερίδιο ευθύνης που της αναλογεί για την τραγωδία στα Τέμπη.

«Δεν με ενδιαφέρει ποιοι έχουν ευθύνες. Συζητάμε τι εμείς δεν κάναμε καλά και τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα. Και αν αυτή η συγγνώμη θα συνοδεύεται από μέτρα, πάταξη των παθογενειών και αντιμετώπιση τω προβλημάτων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας τονίζοντας πως αυτή την στιγμή δεν έχει ουσία ούτε η συζήτηση για εκλογές, ούτε η δημοσκόπηση και επισήμανε πως «είναι γαϊδουριά αν δεν ζητήσεις συγνώμη. Εκατό χιλιάδες φορές συγνώμη». 

Παράλληλα, υποστήριξε ότι  «η κυβέρνησή μας δεν ήρθε να συγκριθεί με το χθες. Ήρθε να αλλάξει το χθες» και αναφέρθηκε στην κακή εικόνα που παρουσιάζει το κράτος όπως «κακοτεχνίες, προχειρότητες, ωχαδελφισμός συμβάσεις που λιμνάζουν, εργολαβικά συμφέροντα και πολιτικές ευθύνες, διαχρονικές, πόλωση και τοξική αντιπαράθεση».

Δείτε video από τον τηλεοπτικό σταθμό skai:

Όσον αφορά για το πώς θα ξαναλειτουργήσουν οι σιδηρόδρομοι είπε ότι θα «πρέπει να γίνουν στοχευμένες αλλαγές που θα κάνουν την ελληνική κοινωνία να νιώθει ασφάλεια».

«Ο κόσμος βγήκε στους δρόμους για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και από εκεί και πέρα ζήτησε ασφάλεια για τα παιδιά τους για την οικογένειά τους , καλύτερες συνθήκες ζωής. Αυτό πρέπει να μελετηθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας. 

«Αυτό γίνεται με ριζοσπαστικά μέτρα, γίνεται βγαίνοντας πολύ πιο μπροστά από την κοινωνία, γίνεται με σοβαρές πραγματικές τομές και αλλαγές εκεί που υπάρχει καθυστέρηση χρόνων» πρόσθεσε. 

Υπογράμμισε επίσης ότι «υπάρχουν εμπειρογνώμονες και δικαιοσύνη» που θα κρίνουν για την τραγωδία στα Τέμπη, «οι υπόλοιποι είμαστε αναρμόδιοι» κατέληξε.

(skai. gr / scr)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί