• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κεραμέως: Το πρώτο μάθημα στα σχολεία θα είναι για τον κορωνοϊό- Υπό συζήτηση από ποια τάξη θα φορούν τα παιδιά μάσκες

Κεραμέως: Το πρώτο μάθημα στα σχολεία θα είναι για τον κορωνοϊό- Υπό συζήτηση από ποια τάξη θα φορούν τα παιδιά μάσκες

sxoleio apolimansi eurokinissi
Οι ακριβείς οδηγίες για το άνοιγμα των σχολείων θα εξειδικευτούν τις επόμενες μέρες, σημείωσε η Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι στη μαθησιακή διαδικασία θα εφοδιαστούν με ειδικά έντυπα και οδηγίες για τη σωστή χρήση μάσκας ενώ το πρώτο μάθημα θα αφορά τον κορωνοϊό.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το parapolitika.gr, επανέλαβε ότι είναι ακόμα προς συζήτηση το από ποια τάξη θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για τους μαθητές ενώ εξήγησε ότι σε περίπτωση κρούσματος, το τμήμα θα κλείνει και η διαδικασία θα συνεχίζεται με τηλεκπαίδευση.

Η κα Κεραμέως σημείωσε ότι υπάρχει πλήρες σύστημα τηλεκπαίδευσης το οποίο είναι έτοιμο, και θα είναι στη διάθεση των εκπαιδευτικών.

Τι ισχύει με τις εξεταστικές στα Πανεπιστήμια

Τέλος, αναφορικά με την εξεταστική του Σεπτεμβρίου στα Πανεπιστήμια, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι έχει ήδη εκδοθεί υπουργική απόφαση που προβλέπει ότι θα ακολουθηθεί το ίδιο σύστημα με αυτό της προηγούμενης εξεταστικής, όπου δόθηκε η επιλογή στα ιδρύματα ανάμεσα στο δια ζώσης και την εξ αποστάσεων εξέταση.

photo eurokinissi