Η κυρίας Κεραμέως στάθηκε στις συνεργασίες ελληνικών και αμερικανικών πανεπιστημίων και στις συναντήσεις που είχε με εκπροσώπους κορυφαίων πανεπιστημίων των ΗΠΑ σχετικά με νέες συνεργασίες.
Πλέον στον τομέα των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, εκτός από ζητήματα εξοπλισμών και εξωτερικών σχέσεων, έχει προστεθεί και η εκπαίδευση, τόνισε. «Η Ελλάδα λοιπόν έχει μπει πλέον δυναμικά στο διεθνή χάρτη και πλέον μπαίνει δυναμικά και στον διεθνή ακαδημαϊκό χάρτη», κατέληξε η κ. Κεραμέως.
Ολόκληρη η δήλωση της υπουργού Παιδείας στην κάμερα του ΑΠΕ-ΜΠΕ:
«Είχα την τιμή να είμαι μέλος της κυβερνητικής αποστολής που ταξίδεψε στην Αμερική, σε μία επίσκεψη που, πιστεύω, ότι αντικειμενικά ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να θέσει όλα τα ζητήματα, τα οποία απασχολούν τη χώρα μας, από το ενεργειακό, μέχρι ζητήματα ελληνοτουρκικών σχέσεων, μέχρι ζητήματα εξοπλισμών και ήταν μία ευκαιρία για να αναδειχθεί η αναβαθμισμένη σχέση της Ελλάδος και της Αμερικής, ο αναβαθμισμένος ρόλος της Ελλάδας.
Η Ελλάδα εμφανίστηκε ως ένας ισχυρός, αξιόπιστος εταίρος, ένας πυλώνας σταθερότητας στη νοτιοανατολική Μεσόγειο. Πάρα πολλά χρόνια οι ελληνιαμερικανικές σχέσεις εστιάζονταν σε ζητήματα εξοπλισμών, ζητήματα εξωτερικών σχέσεων, πλέον έχει προστεθεί κι ένας άλλος πυλώνας: αυτός της εκπαίδευσης.
Η Ελλάδα πλέον έχει μπει δυναμικά στο διεθνή ακαδημαϊκό χάρτη. Ενδεικτικό είναι, ότι απηύθυνα πρόσκληση σε αμερικανικά πανεπιστήμια, όσο ήμασταν στην Αμερική, για να συζητήσουμε για περαιτέρω τρόπους συνεργασίας μεταξύ αμερικανικών και ελληνικών πανεπιστημίων. Εμφανίστηκαν και ανταποκρίθηκαν πάνω από είκοσι αμερικανικά πανεπιστήμια, πολλά δε από τα κορυφαία πανεπιστήμια, όπως το Χάρβαρντ, το Κολούμπια, όπως το Τζονς Χόπκινς και είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για απτές νέες συνεργασίες κι όταν λέω συνεργασίες, εννοώ διπλά προγράμματα σπουδών, κοινά προγράμματα σπουδών, συμμετοχή αμερικανών πανεπιστημίων σε ξενόγλωσσα προγράμματα στη χώρα μας, σε καλοκαιρινά προγράμματα.
Η Ελλάδα λοιπόν έχει μπει πλέον δυναμικά στο διεθνή χάρτη και πλέον μπαίνει δυναμικά και στον διεθνή ακαδημαϊκό χάρτη».
photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Γερμανία: Άδεια από τον στρατό θα χρειάζονται πλέον οι άνδρες για μεγάλα ταξίδια στο εξωτερικό
- Ως πότε; Οι άστοχες αποφάσεις που λαμβάνονται εντός ΕΕ
- Ν. Χριστοδουλίδης από τη Θεσσαλονίκη: Η απελευθέρωση της Κύπρου η ύψιστη προτεραιότητά μας
- Άρση της βουλευτικής τους ασυλίας ζητούν Τσιάρας και Κεφαλογιάννης λόγω ΟΠΕΚΕΠΕ
- Το λιμάνι Χορ Φακάν των ΗΑΕ δέχτηκε επίθεση – 4 τραυματίες
- Η Κίνα ζητά κατάπαυση πυρός και διαπραγματεύσεις για το Ιράν
- Τρεις άντρες στη Γλυφάδα απείλησαν αστυνομικούς με αεροβόλο όπλο, μαχαίρι και σφυρί
- Η ευφάνταστη τεχνική ενός σερίφη στις ΗΠΑ για να μαντρώσει κατσίκια – δραπέτες (Vid)
- Η Ζ. Κωνσταντοπούλου για ΟΠΕΚΕΠΕ: Μιλάμε για εγκληματική οργάνωση υπό την καθοδήγηση Μητσοτάκη
- Αίσιο τέλος στην επιχείρηση διάσωσης άνδρα σε δύσβατο σημείο στο Αγρίνιο – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο









