Κάντε λιγότερο…θελκτικό το σπίτι σας στους διαρρήκτες τα Χριστούγεννα!!

Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που «θερίζουν» τα περιστατικά κλοπών-διαρρήξεων.

Πρώην διαρρήκτες αποκάλυψαν τα κορυφαία σημάδια που συνήθιζαν να προσέχουν όταν σχεδίαζαν να ληστέψουν σπίτια κατά την περίοδο των Χριστουγέννων (και γενικά των εορτών).

Οι κλοπές κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς γνωρίζουν ανέκεθαν αύξηση στο εξωτερικό, ενώ στην Ελλάδα οι πιο…«ανάρπαστες» εποχές για τους ληστές είναι όταν κορυφώνονται οι άδειες του καλοκαιριού.

Ένας πρώην εγκληματίας είπε σε βρετανικό μέσο:

«Αφήνοντας άδεια κουτιά από ηλεκτρονικές συσκευές ή αντικείμενα υψηλής ποιότητας έξω από το σπίτι σας επιτρέπει σε κάθε διαρρήκτη που περιβάλλει το κτήμα σας να δει ότι έχετε πολλά πολύτιμα αντικείμενα έτοιμα να πάρουν».

Ο Anthony Neary, ειδικός στα θέματα ασφάλειας, δήλωσε:

«Το πέταμα χριστουγεννιάτικων συσκευασιών είναι μια διαφήμιση για τη νέα τεχνολογία και τις νέες συσκευές που έχετε.

Ακόμη και κουτιά από λιγότερο ακριβά αντικείμενα που έχουν μείνει έξω από το σπίτι σας ή στον κάδο σας μπορούν να χρησιμοποιηθούν προς όφελός τους και ένας διαρρήκτης πιθανότατα θα αρπάξει την ευκαιρία να κλέψει δεκάδες δώρα και να φύγει σε δευτερόλεπτα.

Άλλες συνήθεις πρακτικές περιλαμβάνουν ξεκλείδωτες πόρτες, αφήνοντας αντικείμενα όπως κάδους κοντά στα παράθυρα, ώστε η πρόσβαση στο σπίτι να γίνει πολύ πιο εύκολη.

Μεγάλη προσοχή επίσης στις αναρτήσεις σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Ένας πρώην ληστής δήλωσε επίσης:

«Χρησιμοποιούσα το Facebook για να δω πότε οι άνθρωποι θα έλειπαν, δεν θα πιστεύετε πόσοι δημοσιεύουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι θα φύγουν για λίγες ημέρες.

Ένας άλλος είπε:

«Μην αφήνετε τίποτα τριγύρω που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σκαρφαλώσει ή να μετακινηθεί ένας διαρρήκτης».

Ένας τεράστιος αποτρεπτικός παράγοντας για τους διαρρήκτες είναι να διατηρούν τα εξωτερικά φώτα αναμμένα, με έναν να λέει ότι μπορεί να αποτρέψει τους εγκληματίες, καθώς θα υπάρχει λιγότερο μέρος για να κρυφτούν γύρω από την ιδιοκτησία.

φωτο:freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί