Ραχμάνινοφ: Έτσι θα τιμήσει η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης τα 150 χρόνια από τη γέννησή του

Με τρία από τα πλέον διάσημα έργα του σπουδαίου Ρώσου συνθέτη και πιανίστα Σεργκέι Ραχμάνινοφ, θα ολοκληρώσει η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης τον φετινό κύκλο συναυλιών με τίτλο «Στον κόσμο του Σεργκέι Ραχμάνινοφ», με αφορμή τα 150 χρόνια από τη γέννησή του.

   Το πρόγραμμα ξεκινά με το «Vocalise», ένα τραγούδι γεμάτο μελωδίες και συναισθηματικό πλούτο. Με την ίδια υποβλητική ομορφιά ακολουθούν 24 σύντομες και συνεχόμενες παραλλαγές για πιάνο πάνω στο θέμα του «Καπρίτσιου αρ. 24 για βιολί» του Νικολό Παγκανίνι.

Η συναυλία ολοκληρώνεται με το συμφωνικό αριστούργημα του Ραχμάνινοφ «Δεύτερη Συμφωνία», που καθηλώνει με τη διαρκή εναλλαγή πάθους και γαλήνης, καθώς το μυστήριο συναντά τη μελαγχολία μέσα σε μία ρομαντική ατμόσφαιρα και αφού εξερευνήσει συγκλονιστικές διαδρομές καταλήγει στην πολυπόθητη λύτρωση.

   Οι εκλεκτοί καλεσμένοι της ΚΟΘ για τη συγκεκριμένη εκδήλωση είναι η σοπράνο Μαρία Κωστράκη, η πιανίστα Αλεξία Μουζά και ο Ισραηλινός μαέστρος Yoav Talmi, που θα έχει τη διεύθυνση της ορχήστρας.

   Η συναυλία θα δοθεί την ερχόμενη Παρασκευή στις 21:00 στην Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ.

   Η ΚΟΘ ηχογραφεί για την Deutsche Grammophon

   Για την κορυφαία στον κόσμο δισκογραφική εταιρεία στο χώρο της κλασικής μουσικής, την Deutsche Grammophon, ηχογραφεί η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.

   Η ηχογράφηση έχει θέμα την Ιρλανδία, ενώ συντελεστές είναι ο σπουδαίος Βρετανός βιολονίστας Daniel Hope -με ιρλανδέζικες ρίζες από την πλευρά του πατέρα του και γερμανο-εβραϊκές από την πλευρά της μητέρας του, ο Διευθυντής της Κ.Ο.Θ. βιολονίστας Σίμος Παπάνας, ο Γερμανός μαέστρος Daniel Geiss, αλλά και ο Ιρλανδός λυράρης Ross Daly, που ζει σχεδόν τέσσερις δεκαετίες στην Κρήτη.

   Το πρόγραμμα προς ηχογράφηση είναι το εξής:

   Antonio Vivaldi (1678-1741): Κοντσέρτο για 2 βιολιά σε λα μείζονα, RV 519

   Ina Boyle (1889-1967): Phantasy suite για βιολί και ορχήστρα

   Ross Daly (1952): Makrinitsa για Κρητική Λύρα και έγχορδα

(απεμπε – φωτο:freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί