μέσω της οποίας οι ασφαλισμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενοι και αγρότες μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα την ασφαλιστική κατηγορία στην οποία επιθυμούν να καταταχθούν για το νέο έτος 2023 (Ενότητα Ασφαλισμένοι-> Επιλογή Ασφαλιστικής Κατηγορίας Κύριας Ασφάλισης Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών από 1/1/2023).
Η επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας δηλώνεται για τους κλάδους Κύριας και Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχής σε ενιαία αίτηση και ισχύει για όλο το έτος.
Η προθεσμία υποβολής της αίτησης – δήλωσης επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας έχει καταληκτική ημερομηνία την 31η/1/2023.
Διευκρινίζεται ότι οι ασφαλισμένοι που δεν θα υποβάλλουν αίτηση – δήλωση επιλογής/μεταβολής θα παραμείνουν, για το έτος 2023, στην κατηγορία που είχαν καταταχθεί το προηγούμενο έτος.
Υπενθυμίζεται ότι η επιλογή των ανώτερων ασφαλιστικών κατηγοριών οδηγεί και σε υψηλότερες συνταξιοδοτικές παροχές.
(skai – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο καφέ στον κόσμο! Και δεν είναι για όσους φοβούνται τα ύψη – Δείτε βίντεο
- Ακυρώθηκαν οι πτήσεις από Κωνσταντινούπολη προς Τεχεράνη απόψε το βράδυ
- Τραγωδία στο «Ελ. Βενιζέλος»: 67χρονη ΑΜΕΑ έχασε τη ζωή της κατά την αποβίβαση
- Χειμερινές εκπτώσεις: Κραυγή αγωνίας από τους εμπόρους – Πτώση τζίρου έως 40%
- Από τα χείλη του Τραμπ κρέμεται η Μέση Ανατολή – Τι δήλωσε εν μέσω φόβου για χτύπημα στο Ιράν
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 6 Μαρτίου
- Ο Μπιλ Κλίντον δηλώνει ότι δεν είχε καμία ιδέα για τα εγκλήματα που διέπραττε ο Έπσταϊν
- Δεν αποκλείει την ανάπτυξη πυρηνικών η Σουηδία με το βλέμμα σε πιθανό πόλεμο
- Η Πολωνία καλεί τους πολίτες της να εγκαταλείψουν το Ιράν, το Ισραήλ και τον Λίβανο
- Σοκ στο Μιλάνο: Εκτροχιάστηκε τραμ, ένας νεκρός και 39 τραυματίες – “Νόμιζα ότι ήταν σεισμός”, vid









