• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αλμυρό πρόστιμο σε Έλληνες που οδηγούν αυτοκίνητο με βουλγαρικούς αριθμούς

Αλμυρό πρόστιμο σε Έλληνες που οδηγούν αυτοκίνητο με βουλγαρικούς αριθμούς

Είκοσι χιλιάδες ευρώ θα πληρώσει Έλληνας πολίτης από την Καβάλα επειδή οδηγούσε αυτοκίνητο με βουλγαρικούς αριθμούς βάσει απόφασης που εξέδωσε το τμήμα διακανονισμού διαφορών της αρμόδιας τελωνειακής υπηρεσίας.

Ο ίδιος είναι ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου Μερσεντές ML-400 Cdi με βουλγαρικές πινακίδες, αλλά είναι φορολογούμενος πολίτης στην Ελλάδα, αν και υπάρχει εγγεγραμμένη εταιρία στη Βουλγαρία, η οποία μετά από επαλήθευση αποδείχθηκε ‘μαϊμού’- δεν λειτουργεί.

Η χρήση των βουλγαρικών πινακίδων κυκλοφορίας αποδείχθηκε ιδιαίτερα ‘ακριβή’ για τον δράστη, καθώς το κόστος της απόκτησης του συγκεκριμένου αυτοκινήτου που χρησιμοποιεί δεν έχει μεγαλύτερη αξία από 6 χιλιάδες ευρώ στη Βουλγαρία και τώρα θα αναγκασθεί να πληρώσει πρόστιμο 20 χιλιάδων ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία κάθε Έλληνας ή αλλοδαπός πολίτης που φορολογείται στην Ελλάδα και έχει αριθμό φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ) δεν μπορεί να οδηγήσει αυτοκίνητο με βουλγαρικές πινακίδες κυκλοφορίας, εκτός αν δηλωθεί στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών ότι ζει στο εξωτερικό και δεν φορολογείται στην Ελλάδα.

Το ίδιο ισχύει και για βουλγαρικές άδειες οδήγησης Βουλγάρων πολιτών που εργάζονται και ζουν στην Ελλάδα ή ζουν στη Βουλγαρία αλλά έχουν ιδιοκτησία στην Ελλάδα.

Εάν ζείτε μόνιμα στην Ελλάδα, πρέπει να έχετε άδεια οδήγησης στην Ελλάδα.

Η ΕΕ έχει θεσπίσει μια ρύθμιση σύμφωνα με την οποία οι πολίτες της ΕΕ θα πρέπει να έχουν μόνο ένα έγγραφο άδειας.

Σε περίπτωση που οι πολίτες έχουν δύο ή περισσότερες άδειες οδήγησης θα πρέπει να επιλέξουν πια είναι κατάλληλη για αυτούς και να επιστρέψουν τις υπόλοιπες. Σε αυτό χρειάζεται προσοχή, σημειώνει η βουλγαρική εφημερίδα ‘Τρουντ’.

Από Βαλκανικό Περισκόπιο, ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.