Κατέβηκε ο άνδρας που είχε σκαρφαλώσει στην κορφή του Παρθενώνα – Έμεινε εκεί σχεδόν 8 ώρες

Έπειτα από σχεδόν 8 ώρες σκαρφαλωμένος στην κορφή του Παρθενώνα στην Ακρόπολη κρατώντας πανό και σημαιάκια, ο άγνωστος άντρας κατέβηκε.

Ειδικότερα, ο άνδρας είχε σκαρφαλώσει σε σκαλωσιά στον Παρθενώνα και είχε κρεμάσει τις σημαίες της Ελλάδας, του Ισραήλ, της Νέας Δημοκρατίας και το αστέρι της Βεργίνας.

Ο άγνωστος κατόρθωσε να διαφύγει της προσοχής των φυλάκων περίπου στις 12 το μεσημέρι και να σκαρφαλώσει στην κορυφή του Παρθενώνα, στο Δυτικό Αέτωμα, να κρεμάσει διάφορα πανό, σημαίες και πολύχρωμα σημαιάκια και να μείνει εκεί, κάνοντας βόλτες στην κορυφή του μνημείου.

Επί τόπου έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις και η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού και προσπαθούσαν να τον πείσουν να κατέβει με ασφάλεια για τον ίδιο και το μνημείο, αλλά και να λύσουν το μυστήριο του πώς ανέβηκε πάνω σε ένα από τα πιο ιερά και προβεβλημένα μνημεία του κόσμου.

Δεν είναι σαφές τι ακριβώς έγραφαν τα πανό, αν και κάποια σύμβολα παραπέμπουν στην Μακεδονία. Μαρτυρίες ανέφεραν ότι ήθελε να μιλήσει με τους κυβερνώντες και τον ίδιο τον πρωθυπουργό για ζητήματα των Σκοπίων.


thetoc/eurokinissi

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί