Πρόκειται για μια στρατηγική κίνηση για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού που ανακοινώθηκε από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος επισήμανε ότι η πρωτοβουλία που αναμένεται να λάβει διεθνή χαρακτήρα, με τη συμμετοχή πολλών χωρών, αποτελεί καρπό της στενής συνεργασίας με το Υπουργείο Πολιτισμού.
Σε ότι αφορά στον κεντρικό στόχο του εγχειρήματος, είναι η ολοκληρωμένη ανάδειξη του πολιτισμού που περιβάλλει την ελιά, εστιάζοντας, μεταξύ άλλων, στα μοναδικά ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων της, στον άυλο πολιτισμό και τις παραδόσεις που συνδέονται με αυτή, στα ιστορικά μνημεία που μαρτυρούν τη διαχρονική της σημασία, αλλά και στην ανάπτυξη ενός πλέγματος στοχευμένων δράσεων.
Ο Περιφερειάρχης μάλιστα, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επιτυχή έκβαση της υποψηφιότητας, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Αυτή η εξέλιξη αποτελεί μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για όλη την Κρήτη και για όλη την Ελλάδα. Πιστεύουμε ότι θα το πετύχουμε, ώστε να αναδείξουμε όλα αυτά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, τον πολιτισμό της ελιάς και τα μνημεία μας».
Η ανάδειξη της Κρήτης ως έδρα της διαδρομής θα ενισχύσει σημαντικά την προβολή του νησιού και της χώρας, τοποθετώντας την στον πυρήνα ενός ευρωπαϊκού δικτύου πολιτισμού και βιώσιμης ανάπτυξης.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / Ουρανία Μωραΐτη / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το Ιράν κλείνει τα Στενά του Ορμούζ και απειλεί να βυθίσει αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ
- Ο Αλ Πατσίνο αποχαιρετά τον συμπρωταγωνιστή του στον «Νονό», Ρόμπερτ Ντιβάλ: «Γεννημένος» ηθοποιός
- Απίστευτη ανακάλυψη στη Ρουμανία: Βρέθηκε βακτήριο ανθεκτικό στα σύγχρονα αντιβιοτικά σε αρχαία σπηλιά πάγου
- Νέα εποχή για τις ελληνικές βιβλιοθήκες – Πώς αναβαθμίζονται
- Οι Ουκρανοί ισχυρίζονται πως έπληξαν ρωσικό διυλιστήριο
- Παπασταύρου για Chevron: «Με τις χθεσινές υπογραφές η Ελλάδα προχωράει με αυτοπεποίθηση»
- Κινείται το ανθρώπινο σώμα μετά θάνατον; Οι επιστήμονες απαντούν
- Αυξημένο ταμειακό πλεόνασμα παρουσίασε ο Προϋπολογισμός τον Ιανουάριο 2026
- Ηράκλειο: Σύλληψη 30χρονης για διάθεση και πώληση προϊόντων “μαϊμού”
- Θεσσαλονίκη: Ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή στον 57χρονο που παρενοχλούσε εν πτήσει επιβάτες και πλήρωμα
Κύρια Θέματα









