Όπως αναφέρεται στην έκθεση του ΓΛΚ, με το σχέδιο νόμου επέρχονται επιμέρους τροποποιήσεις στο ν.4648/2019„ αναφορικά με την άσκηση του δικαιώματος εκλογέων που βρίσκονται εκτός ελληνικής επικράτειας.
Οι επερχόμενες μεταβολές εστιάζονται στα εξής κατά βάση σημεία:
α. Καταργούνται τα πρόσθετα κριτήρια που αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την εγγραφή των ενδιαφερομένων στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού (χρόνος διαμονής εντός της ελληνικής επικράτειας, υποβολή φορολογικής δήλωσης κατά την οριζόμενη έννοια).
β. Η διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών αποφασίζει για την αποδοχή ή την απόρριψη της αίτησης εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού.
γ. Καταργείται η Ειδική Διακομματική Επιτροπή, στην οποία έχει ανατεθεί το έργο εξέτασης ενστάσεων επί απορριπτικών αποφάσεων εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, ο έλεγχος συγκεκριμένων αιτήσεων κατόπιν αιτήματος μέλους ή μελών της Επιτροπής καθώς και o δειγματοληπτικός έλεγχος των αιτήσεων που έγιναν αποδεκτές.
photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ματωμένη Πρωτοχρονιά στην Ελβετία: Δεκάδες νεκροί και περίπου 100 τραυματίεςαπό την έκρηξη σε μπαρ, vid
- Παρατείνονται τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα για την ευλογιά των αιγοπροβάτων στην Κρήτη
- Αυτό θα πει ύψος! Ο Μπάρον Τραμπ ανάμεσα στους γονείς του στο Μαρ Α Λάγκο, vid
- Ζ. Κωνσταντοπούλου: «Το 2026 θα είμαι στο πλευρό κάθε ανθρώπου που αγωνίζεται»
- Σαουδική Αραβία: Νέο ρεκόρ με 356 εκτελέσεις καταγράφηκε το 2025 στη χώρα
- Ριφιφί για 500 ευρώ σε κατάστημα παιχνιδιών στον Κολωνό
- ΥΠΕΞ: Συγχαρητήρια στην Κύπρο για την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ
- Απακαταστάθηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθας
- Δύο νέες δομές για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
- Ν. Χαρδαλιάς: «Η Αττική μας φωτίστηκε απ’ άκρη σ΄ άκρη για να υποδεχθεί το 2026 με ένα μοναδικό υπερθέαμα»









