Καταγγελίες για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς στο Αρκαλοχώρι – Ιρλανδικό fund έστειλε ειδοποιητήριο για 12 ακίνητα

Μαζικές είναι οι καταγγελίες των σεισμόπληκτων του Αρκαλοχωρίου, οι οποίοι αναφέρουν ότι εταιρείες στέλνουν ειδοποιητήρια για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς ακινήτων ενάμιση χρόνο μετά και τον ισχυρό σεισμό - Καταγγέλλουν, επίσης, κατασχέσεις ποσού της κρατικής αρωγής, το οποίο και είναι ακατάσχετο και αφορολόγητο

Ενας χρόνος και έξι μήνες συμπληρώνονται από τη στιγμή που ένας σεισμός, μεγέθους 5,8 Ρίχτερ, σάρωσε στο πέρασμά του το Αρκαλοχώρι Κρήτης, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε κτήρια της περιοχής. Μετά και την ισχυρή δόνηση στην περιοχή, οι κάτοικοι προσπαθούν να μαζέψουν τα «κομμάτια» τους και καταγγέλλουν ότι παραλαμβάνουν ειδοποιητήρια για κατάσχεση ακινήτων από ιρλανδικό fund. Ο πρόεδρος του συλλόγου σεισμοπαθών Αρκαλοχωρίου «Η Ελπίδα», μιλώντας για τα ειδοποιητήρια ανέφερε ότι 12 είναι τα ακίνητα, πάσης μορφής, που έχουν μπει στο επίκεντρο των πλειστηριασμών.

Υπενθυμίζεται ότι κυβερνητικές πηγές, αναφερόμενες στο φαινόμενο των πλειστηριασμών, ανέφεραν ότι το μέγιστο όριο αναστολής τους μετά από φυσικές καταστροφές μπορεί να φτάσει το ένα έτος. Παράλληλα, κάτοικοι καταγγέλλουν ότι δεσμεύεται το ποσό της κρατικής αρωγής από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, παρότι αυτό είναι ακατάσχετο και αφορολόγητο. Μάλιστα, η εν λόγω απόφαση έχει συμφωνηθεί και σε Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), η οποία όριζε ότι απαγορεύεται η κατάσχεση του ποσού της κρατικής αρωγής σε σεισμόπληκτους.

Οπως ανέφερε και ο πρόεδρος του συλλόγου σεισμοπαθών, όταν πήγαν οι σεισμόπληκτοι της περιοχής στην τράπεζα, προκειμένου να «σηκώσουν» χρήματα από το ποσό της κρατικής αρωγής και για να φτιάξουν το σπίτι τους, διαπίστωσαν ότι το εν λόγω ποσό ήταν δεσμευμένο από συγκεκριμένο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι περίπου 1.200 σεισμόπληκτοι έχουν καταθέσει αιτήσεις για επισκευή και ανακατασκευή των σπιτιών τους, αλλά μόλις οι 12 έχουν εγκριθεί από τους αρμόδιους.

Κάτοικοι του χωριού αναμένεται να προβούν, σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, σε κινητοποιήσεις μετά και τα ειδοποιητήρια που τους έχουν σταλεί για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς. Καταγγέλλουν, επίσης, ότι έχουν αφεθεί και έχουν ξεχαστεί όλο αυτόν τον καιρό. 

(reader. gr / photo: pexels)

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί