Καταγγελία των ανεμβολίαστων δικαστικών υπαλλήλων: «Χρειαζόμαστε έως 30 ευρώ την εβδομάδα για τα τεστ»

Ιδιαίτερα επικριτική εμφανίζεται σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ), επισημαίνοντας πως βάσει των νέων μέτρων μετά την επαναλειτουργία των δικαστηρίων, διεκδικώντας ισότιμη μεταχείριση των εργαζομένων στο Δημόσιο.


Όπως αναφέρει στο «επείγον αίτημα» προς το υπουργείο Δικαιοσύνης, στη σχετική απόφαση ο αριθμός των διαγνωστικών τεστ ελέγχου για κορονοϊό των ανεμβολίαστων ατόμων που εισέρχονται στα δικαστήρια (συμπεριλαμβανομένων και των δικαστικών υπαλλήλων και δικαστών), αναφέρεται ότι, απαιτείται βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού τεστ 72 ωρών αν πρόκειται για μοριακό ή 48 ωρών, αν πρόκειται για rapid test.

«Αυτό όμως, όπως σας έχουμε ήδη επισημάνει τις προηγούμενες ημέρες, σημαίνει ότι ένας ανεμβολίαστος εργαζόμενος στα δικαστήρια θα χρειάζεται 2-3 τεστ την εβδομάδα, γεγονός που του επιφέρει κόστος 20-30 ευρώ την εβδομάδα.

Όμως πέρα από το οικονομικό κόστος, συνιστά και άνιση μεταχείριση έναντι των υπολοίπων εργαζομένων στο δημόσιο, όπου, σύμφωνα με άλλη διάταξη της ίδιας Κ.Υ.Α., αρκεί η διενέργεια ενός μόνο τεστ την εβδομάδα». ΟΔΥΕ: Χρειαζόμαστε έως 30 ευρώ την εβδομάδα για τα τεστ κορονοϊού

Για το λόγο αυτό η ΟΔΥΕ ζητάει άμεσα«με διευκρινιστική εγκύκλιο ή ανακοίνωση να αποκατασταθεί η ισότιμη αντιμετώπιση προς όλους τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα».

Παράλληλα, σημειώνει πως σε σχέση με τον έλεγχο εισόδου για τους εισερχόμενους στις δικαστικές υπηρεσίες, «σας είχαμε επίσης επισημάνει, τόσο η ΟΔΥΕ ως συνδικαλιστικό όργανο, όσο και οι Διευθύνοντες των Δικαστικών Υπηρεσιών κατά τη σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, ότι το έργο αυτό ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΣΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ», αφενός μεν γιατί δεν είναι στα καθήκοντά τους, αφετέρου δε γιατί δεν έχουν την πολυτέλεια του χρόνου, δεδομένων των πολύ μεγάλων ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό που υφίστανται στο σύνολο των δικαστικών υπηρεσιών της χώρας». ΟΔΥΕ: Χρειαζόμαστε έως 30 ευρώ την εβδομάδα για τα τεστ κορονοϊού

Παραπέμπει δε στην από μέρους του υπουργείου Δικαιοσύνης παραδοχή αυτής της πραγματικότητας, γεγονός που είχε ως «αποτέλεσμα την έγκριση της δαπάνης για τη σύναψη συμβάσεων με εταιρείες security».

(dikastiko)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί