Καρδίτσα: Υπόθεση με τουλάχιστον 47 εικονικούς εμβολιασμούς κατά της Covid-19, με πρωταγωνίστρια διοικητική υπάλληλο

Δεκάδες εικονικοί εμβολιασμοί κατά της Covid-19 φαίνεται να πραγματοποιήθηκαν στο εμβολιαστικό Κέντρο Υγείας Παλαμά στην Καρδίτσα, σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Αλήθεια».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σύμφωνα με την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, μια διοικητική υπάλληλος φαίνεται να βεβαίωνε το σύστημα για τη καταχώρηση των εμβολιασμών, ενώ οι πολίτες δεν είχαν καν βρεθεί στο εμβολιαστικό κέντρο.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν παρατηρήθηκε πως έλειπε η σφραγίδα γιατρού από ορισμένα έγγραφα που συμπληρώνουν οι πολίτες που εμβολιάζονται. Ακολούθησε ενδελεχής έρευνα, η οποία έχει αποκαλύψει μέχρι στιγμής τουλάχιστον 47 εικονικούς εμβολιασμούς πολιτών, μόνο για το μήνα Αύγουστο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η  υπάλληλος φαίνεται πως έμπαινε παράνομα στο ηλεκτρονικό σύστημα με τους κωδικούς της γιατρού.

Η συγκεκριμένη υπάλληλος, ενώ είχε πρωινή βάρδια, πήγαινε κάποιες φορές και το απόγευμα στην υπηρεσία της. Όταν την ρωτούσαν ποιος ήταν ο λόγος, απαντούσε ότι είχε αφήσει κάποιες εκκρεμότητες από το πρωί.

Ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης, διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Η ελεγχόμενη υπάλληλος απομακρύνθηκε από τη θέση της προσωρινά, ενώ διερευνάται η πιθανή εμπλοκή και μιας νοσηλεύτριας.

Με βάση τα δεδομένα που έχουν προκύψει μέχρι τώρα από τη διερεύνηση της υπόθεσης, η πλειονότητα των εικονικά εμβολιασμένων μένουν μόνιμα στη Βόρεια Ελλάδα και πολλοί εξ αυτών διαμένουν στον τόπο καταγωγής της υπαλλήλου που εμπλέκεται στο σκάνδαλο. Ερευνάται το ενδεχόμενο να πρόκειται για αντιεμβολιαστές, που ήθελαν να  εξασφαλίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Επίσης, διερευνώνται τα κίνητρα της υπαλλήλου και το κέρδος που είχε από αυτή την παράνομη δραστηριότητα. Τέλος ερευνάται το ενδεχόμενο στο σκάνδαλο να έχει συμμετοχή και μια νοσηλεύτρια.

(mononews. gr / photo: pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί