Βαθιά διχασμένος εμφανίζεται για ακόμα μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις τρεις μήνες μετά από τη δεύτερη και μεγαλύτερη διάσπαση του κόμματος, με φόντο τη θύελλα αντιδράσεων που πυροδότησε το ερωτηματολόγιο Κασσελάκη.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποσύρει το ερωτηματολόγιο, ωστόσο επέμεινε ότι οι απαντήσεις των μελών στην εσωκομματική δημοσκόπηση που ο ίδιος δημοσιοποίησε, αποτελούν πλοηγό για τα όργανα και όχι για το συνέδριο.
«Η ερώτηση που πρέπει να κάνουμε είναι: η δομή όπως είναι, αντανακλά αυτό που επιθυμούν πραγματικά τα μέλη; Δεν είμαι εγώ και τα μέλη εναντίον της δομής. Πρέπει να ακούσουμε τα μέλη, ας τους μιλήσουμε. Αν οι δομές λειτουργούσαν εγώ δεν θα ήμουν αρχηγός», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης που σε ομιλία του στο LSE.
«Ήρθε η ώρα να ξεριζώσουμε το ζιζάνιο της διχόνοιας»
«Ήρθε ή ώρα να ξεριζώσουμε το ζιζάνιο της διχόνοιας», ανέφερε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καραμέρος, τονίζοντας πως το κόμμα θα πρέπει να είναι σοβαρό, αξιόπιστο και να σταματήσει την εσωστρέφεια.
Σχετικά με το ερωτηματολόγιο Κασσελάκη δήλωσε:
«Νομίζω ότι καλό είναι να εκφράζεται η βάση, οι ψηφοφόροι και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που παρακολουθούν τις δημοκρατικές διαδικασίες, από την άλλη ανησυχούν για την πορεία του κόμματος. Πιστεύω όλοι μπορούν να κάνουν ένα βήμα στο πλάι για να προχωρήσουμε στο Συνέδριο και τις Ευρωεκλογές».
«Θα μπορούσε να είναι πιο πλήρες το ερωτηματολόγιο, θα μπορούσε να υπάρξει ενημέρωση προηγουμένως στην Πολιτική Γραμματεία. Δεν είναι κακό να ρωτάς τα μέλη, το θέμα είναι τι θες να κάνεις με το ερωτηματολόγιο κι αν έχεις διαβουλευτεί με τα όργανα προηγουμένως».
Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη για τις δομές του κόμματος είπε πως «ένα κόμμα, όταν διέρχεται μία κρίση και προέρχεται από μία εκλογική ήττα, έχει μία διαδικασία που προκύπτει ένας νέος πρόεδρος. Για παράδειγμα, δεν θα είχε προκύψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 2016 στην ηγεσία της ΝΔ εάν λειτουργούσαν οι δομές σωστά».
«Τις δομές του κόμματος δεν τις διαλύουμε, τις βελτιώνουμε», κατέληξε ο κος Καραμέρος.
ΠΗΓΗ: MEGA, eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μη επανδρωμένα μαχητικά και «έξυπνα πυρομαχικά»: Οι Τούρκοι προχωρούν – Η Ελλάδα τι κάνει; Video
- Η Μόσχα χαρακτηρίζει “ανεύθυνες” τις απειλές του Ζελένσκι ότι θα πλήξει το Κρεμλίνο
- «Πρόβα χαράγματος» στη Βρετανία: «Δεν θα μπορείς να δουλεύεις χωρίς την ψηφιακή σου ταυτότητα», video
- Δεκτό το αίτημα του Πάνου Ρούτσι: Με εισαγγελική παραγγελία δίνεται άδεια εκταφής του γιου του
- Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου: Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα συμμετέχουν στην απεργία
- Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε τη λειτουργία της η λαϊκή αγορά βιολογικών προϊόντων στη Θέρμη
- Δένδιας: «Ορθώς προτάξαμε τα F-35»
- 16χρονος Κινέζος κατάφερε να “ψηλώσει” μετά από ειδική θεραπεία αλλά αυτό τελικά δεν πήγε…καλά
- Ποιά επιδόματα θα πληρωθούν έως τις 30/09
- Ιράν-Ρωσία υπέγραψαν συμφωνία 25 δις δολαρίων για την κατασκευή τεσσάρων πυρηνικών σταθμών
Κύρια Θέματα

















