Καραμανλής: Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι εστίες μετάδοσης, όχι υπερμετάδοσης-Παίρνουμε μηχανήματα αέρα

«Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, είναι εστίες μετάδοσης όχι υπερμετάδοσης», σημείωσε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι οι επιστήμονες λένε ότι άλλες εστίες μετάδοσης είναι πιο σημαντικές, «όλοι πρέπει να φοράμε μάσκα στα ΜΜΜ».

Αναφορικά με την ενίσχυση του στόλου, ο υπουργός Μεταφορών τόνισε ότι το επόμενο τρίμηνο θα φτάσουμε τα 1500 λεωφορεία και έκανε ειδική αναφορά στα μηχανήματα καθαρισμού αέρα. «Σε αυτούς τους 18 μήνες για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία έχουμε αυξήσει κατά 3.000 τα δρομολόγια. Από το Σεπτέμβριο του 2019 σε 260 γραμμές του ΟΣΥ έχουμε 17.000 δρομολόγια από 14.000. Έχουμε 1.250 λεωφορεία από 850 λεωφορεία, αύξηση 50%. Τις επόμενες μέρες θα έχουμε αλλά 300 λεωφορεία μέσω leasing, το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου θα ξεκινήσουν τα πρώτα δρομολόγια, μέσα σε 1 με 1,5 μήνα θα είναι όλα σε λειτουργία. Στο Ταμείο Ανάκαμψης προβλέπονται πόροι για την ανανέωση του στόλου» σημείωσε και πρόσθεσε: «Έχουμε προσλάβει 600 οδηγούς και μηχανικούς στην ΟΣΥ – ΣΤΑΣΥ, είχαν να γίνουν 10 χρόνια προσλήψεις. Τόσο μεγάλη αύξηση λεωφορείων και τρόλεϊ δεν έχει γίνει σε άλλη μεγαλούπολη της Ευρώπης.

Καραμανλής: Παίρνουμε μηχανήματα καθαρισμού αέρα

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «περάσαμε τροπολογία που μας επιτρέπει με διαγωνισμό να προμηθευτούμε μηχανήματα καθαρισμού αέρα σε όλα τα λεωφορεία». «Υπάρχουν μόνο στο Ισραήλ, πουθενά στην Ευρώπη, πρόκειται για τεχνολογία πολύ καινούργια. Όταν βεβαιωθούμε ότι θα κάνουν τη δουλειά τους και θα πιστοποιηθούν από τους ειδικούς το υπουργείο θα μεριμνήσει για την προμήθειά τους» σχολίασε.

Τέλος, για τη Γραμμή 4 του Μετρό, ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι θα υπάρχουν 15 σταθμοί σε μήκος 13 χιλιομέτρων ενώ οι πρόδρομες εργασίες θα αρχίσουν να στήνονται από τον επόμενο μήνα.

iefimerida/ photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί