«Καμπανάκι» από μηχανολόγο: «Τα τούνελ είναι παγίδες θανάτου» (video)

Τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στα τούνελ, έκρουσε μιλώντας στο «Φως στο τούνελ» και την Αγγελική Νικολούλη, ο μηχανολόγος και δικαστικός πραγματογνώμονας Επαμεινώνδας Μπούρας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι δεν υπάρχουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

«Τα τούνελ είναι παγίδες θανάτου. Δεν υπάρχουν μέτρα ασφαλείας. Δεν υπάρχει αρμόδιος για τα μέτρα ασφαλείας, δεν υπάρχει φορέας επιθεώρησης, δεν έχουν γίνει ποτέ περιοδικές επιθεωρήσεις και ανάλυση επικινδυνότητας. Δεν ξέρουμε ποιες είναι οι έξοδοι διαφυγής, εάν υπάρχει φωτισμός, αν υπάρχουν συστήματα εξαερισμού», εξήγησε.

Πρόσθεσε δε ότι είναι πολύ σημαντικός ο φωτισμός εκκένωσης με πινακίδες, «διότι αν συμβεί ένα γεγονός και κοπεί το ρεύμα θα πρέπει οι επιβάτες που κατεβαίνον στο τούνελ να γνωρίζουν πού θα πάνε, γιατί αν έχουμε ένα τούνελ 4-5 χιλιομέτρων και μείνει το τρένο στη μέση του τούνελ, πώς θα γνωρίζουν σε ποιο σημείο του τούνελ είναι η πιο κοντινή έξοδος διαφγής;».

Ο κ. Μπούρας συμπλήρωσε ότι «δεν υπάρχουν συστήματα επικοινωνίας και γεννήτριες, δεν υπάρχει καμία μέριμνα για ΑμεΑ» και διερωτήθηκε πώς θα μπορέσουν τα άτομα με αναπηρία να φύγουν με ασφάλεια αν συμβεί κάτι, ενώ επεσήμανε ότι δεν έχει γίνει και κάποια πρόβλεψη για τα επικίνδυνα φορτία, ούτε έχουν γίνει ποτέ περιοδικές ασκήσεις ετοιμότητας με την πυροσβεστική υπηρεσία, όπου από την πυροσβεστική θα πρέπει να πάρουν και τυχόν παρατηρήσεις.

Υπογράμμισε, δε, ότι «θα πρέπει να ανοίξει το μαύρο κουτί των σιδηροδρόμων» και να ερευνηθεί πού έχουν πάει τα κονδύλια τόσων χρόνων.

Δείτε σχετικό βίντεο από το τηλεοπτικό κανάλι mega

(ieidiseis. gr / photo: unsplash)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί