«Οι πολίτες ανέθεσαν σε εμάς την ευθύνη της διακυβέρνησης και απαιτούν από εμάς να εξαντλούμε κάθε προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων τους. Θέλουν ακόμα περισσότερα, ακόμα πιο γρήγορα».
«Πάντοτε, όμως, με σεβασμό στα δημοσιονομικά δεδομένα, αλλά και διαρκή ενίσχυση των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Ανυπεράσπιστο αμπέλι δεν θα βρει ποτέ ξανά την Ελλάδα κανένας», διευκρινίζει.
«Αυτήν τη στιγμή τα πάντα γύρω μας είναι καλύτερα απ’ ό,τι χθες. Λύσεις που απαιτούσαν μήνες -οι συντάξεις, για παράδειγμα, που χρειάζονταν μήνες να βγαίνουν χρειάζονται τώρα λίγο καιρό- και μια σειρά δημόσιες υπηρεσίες φτάνουν στο κινητό μας με το πάτημα ενός κουμπιού. Η Ελλάδα -και το επιβεβαιώνουν όλες οι διεθνείς εκθέσεις- άλλαξε σελίδα. Ανέβηκε οικονομικά, γεωπολιτικά, αμυντικά», σημειώνει ο κ. Καλαφάτης τονίζοντας: «Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυβέρνηση και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζουμε αποφασιστικά στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων που ενισχύουν την ανάπτυξη, βελτιώνουν τη λειτουργία του κράτους, ανεβάζουν τα εισοδήματα, τονώνουν την κοινωνική συνοχή».
Για το αν υπάρχουν καθυστερήσεις στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης ο γγ της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζει ότι αυτό «βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Οι μεταρρυθμίσεις, όμως, απαιτούν χρόνο υλοποίησης και απόδοσης». «Πάρτε, για παράδειγμα, τις προσπάθειες για την κάλυψη των κενών σε περιφερειακά ιατρεία, τον εκσυγχρονισμό των εξωτερικών ιατρείων και των κέντρων υγείας. Δείτε την πρόοδο στον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δημοσίου που φέρνει το κράτος δίπλα σε κάθε πολίτη. Τις αλλαγές για την επίσπευση της Δικαιοσύνης. Τη μεταρρύθμιση στην Παιδεία, που ανοίγουν την πόρτα σε ξένα μη κρατικά πανεπιστήμια. Την επιστολική ψήφο. Την ενίσχυση των μεταφορών που εμείς στη Θεσσαλονίκη θα γιορτάσουμε στο τέλος του Νοέμβρη, μπαίνοντας στο πιο σύγχρονο μετρό της Ευρώπης», προσθέτει.
Για το πρόβλημα της ακρίβειας, επισημαίνει πως «αποτελεί -και το αποδεικνύουν τα στοιχεία της Eurostat- ένα ευρωπαϊκό και όχι ελληνικό πρόβλημα. Καμία χώρα δεν μπόρεσε να το αντιμετωπίσει μόνη. Και σίγουρα -μαζί με το στεγαστικό- εξακολουθεί να αποτελεί ακόμη το πιο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και ιδίως οι πιο αδύναμοι». «Φαίνεται, ωστόσο, ότι βρισκόμαστε κοντά στο τέλος του», συμπληρώνει.
Για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή ο κ. Καλαφάτης υπογραμμίζει ότι «για την Ευρώπη δεν είναι εύκολα αντιμετωπίσιμη», εκτιμώντας πως «η παράταση της στρατιωτικής αναμέτρησης στον Λίβανο είναι βέβαιο ότι θα αυξήσει τις προσφυγικές ροές». «Θα χρειαστεί επομένως -όπως έγινε και στο παρελθόν- μία ευρωπαϊκή λύση. Η Ελλάδα φυλάσσει τα σύνορά της που είναι και σύνορα της Ευρώπης. Δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος ενός πολέμου», καταλήγει ο γγ της ΚΟ της ΝΔ.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πλεύρης: Να μην υπάρχουν τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών στον Άγνωστο Στρατιώτη
- Η Γερμανία λέει ότι το Κατάρ, η Αίγυπτος και η Τουρκία ασκούν πίεση για τον αφοπλισμό της Χαμάς
- Γάζα: Επιβιβάσθηκαν σε λεωφορεία οι 1.966 παλαιστίνιοι φυλακισμένοι που πρόκειται να απελευθερωθούν
- Τραγωδία στις ΗΠΑ: 4 νεκροί και τουλάχιστον 20 τραυματίες μετά από πυροβολισμούς σε εστιατόριο
- Ίδιο το σκηνικό του καιρού σήμερα με 25άρια αλλά και τοπικές βροχές – Δείτε σε ποιες περιοχές
- «Ευχαριστούμε»: Πανό τεραστίων διαστάσεων στο Τελ Αβίβ για τον Τραμπ, vid
- Καταρρακτώδεις βροχές στο Μεξικό: 44 νεκροί, οι αρχές πασχίζουν να ανοίξουν δρόμους, vid
- Γυναίκα στα Ιμαλάια σηκώνει άνετα ένα δεμάτι άχυρα 40 κιλών – Η τουρίστρια προσπαθεί μάταια! vid
- Τελ Αβίβ: πλήθος κόσμου συρρέει στην πλατεία των Ομήρων
- Θέλουν να απονείμουν στον Τραμπ την κορυφαία πολιτική τιμητική διάκριση του Ισραήλ