Κακοκαιρία: Σάρωσε τη Δυτική Ελλάδα – Οι περιοχές που χρειάζονται προσοχή (vid)

Τα μπουρίνια με έντονα φαινόμενα έχουν ήδη εκδηλωθεί σε Πάτρα, Ναυπακτία και στο παραλιακό μέτωπο της Ηπείρου.

Φθινοπωρινός μοιάζει ο καιρός σήμερα Σάββατο (13/8) στη Δυτική Ελλάδα, καθώς βροχές και καταιγίδες έχουν ήδη εκδηλωθεί σε Πάτρα, Ναυπακτία και στο παραλιακό μέτωπο της Ηπείρου, ενώ μπουρίνι είχε ξεσπάσει ήδη από χθες αργά το βράδυ και στη Θεσσαλία με επίκεντρο τα Τρίκαλα.

Η πρωινή μπόρα ήταν η πρώτη από μια σειρά βροχερών επισκέψεων που αναμένονται και τις επόμενες ώρες στην περιοχή.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo, ο καιρός θα είναι άστατος σε μεγάλο τμήμα της χώρας μας και σήμερα, τρίτη συνεχόμενη μέρα καιρικής αστάθειας, η οποία εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί έως τη Δευτέρα 15/8.

Δείτε βίντεο:

Η καιρική αστάθεια ξεκίνησε από το βράδυ της Παρασκευής με έντονη βροχόπτωση στην Ήπειρο, καταιγίδες στις περιοχές της Πάργας, της Πέρδικας και των Συβότων. Στην Κεφαλονιά και στην Κέρκυρα εκδηλώθηκαν βροχές και καταιγίδες με το υδράργυρο να υποχωρεί.

Σε αρκετές περιπτώσεις υπήρξαν διακοπές ρεύματος οι οποίες όμως ήταν μικρής διάρκειας. Ωστόσο προκλήθηκαν και προβλήματα στην υδροδότηση λόγω των διακοπών σε αντλιοστάσια. «Ήταν ένα πολύ έντονο μπουρίνι που όμως δεν δημιούργησε σοβαρά προβλήματα.

Κινητοποιηθήκαμε άμεσα και υπήρξε παρέμβαση σε όλα τα σημεία όπου ανέκυψαν ζητήματα» ανέφερε στο Epriuspost ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα πέρασε η κακοκαιρία και από το Νομό Θεσπρωτίας. Καταπτώσεις σε ορισμένα σημεία του οδικού δικτύου και απομακρύνσεις δέντρων ήδη έχουν αντιμετωπιστεί από την Πολιτική Προστασία.

Το βράδυ της Παρασκευής, στα Τρίκαλα, μία ξαφνική καταιγίδα προκάλεσε προβλήματα σε κεντρικούς δρόμους.

Η αλλαγή του καιρού έγινε αισθητή και στην Κεφαλονιά από χθες το βράδυ καθώς εκδηλώθηκαν βροχές, καταιγίδες, αλλά και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Χθες το βράδυ επλήγησαν περιοχές του βορείου τμήματος του νησιού, ενώ από τα ξημερώματα σήμερα βροχές αλλά και καταιγίδες υπήρξαν στο μεγαλύτερο τμήμα του νησιού.

Μικρά κι αντιμετωπίσιμα προβλήματα άφησε το μπουρίνι που από αργά το βράδυ της Παρασκευής χτύπησε μεγάλο μέρος της παραλιακής ζώνης της Ηπείρου. Η καταιγίδα συνοδευόμενη από ισχυρούς ανέμους ήταν ιδιαίτερα έντονη στις περιοχές της Πάργας, της Πέρδικας, των Συβότων και της Πλαταριάς.

ieidiseis/ eurokinissi

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί