Κακοκαιρία Daniel: Αυτή είναι η προειδοποίηση του Μαρουσάκη

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η σφοδρή κακοκαιρία Daniel η οποία έχει προκαλέσει πλημμύρες σε Μαγνησία και Σποράδες, με την σημερινή ημέρα να είναι ιδιαίτερα δύσκολη σε πολλές περιοχές της χώρας λόγω του μεγάλου όγκο νερού να αναμένεται μέσα στην ημέρα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη, από το ύψος της Χαλκιδικής και βορειότερα θα είναι πιο ήπια τα φαινόμενα.

Σταδιακά θα επεκταθούν και προς την περιοχή της Πελοποννήσου, προς τα ανατολικά και νότια τμήματα, ενώ θα επηρεαστεί και η δυτική Κρήτη. «Μεγάλη προσοχή, μιλάμε για έναν μεγάλο όγκο νερού», προειδοποίησε ο μετεωρολόγος.

Προσοχή στην Αττική

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται και στην Αττική καθώς από το μεσημέρι και απόγευμα αναμένονται αρκετές βροχές και καταιγίδες. «Θέλει προσοχή και ο νομός Αττικής γιατί βλέπουμε ότι ο άνεμος στρέφεται σε ανατολικό-νοτιοανατολικό. Είναι ένας άνεμος αρκετά υετοφόρος για την περιοχή της Αττικής. Συνοδεύεται συνήθως με μεγάλα ύψη βροχής, άρα να είμαστε σε μία εγρήγορση, με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 28 βαθμούς αργά το μεσημέρι», αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Η κακοκαιρία συνεχίζεται και αύριο, Τετάρτη με τα φαινόμενα να είναι έντονα από την οροσειρά της Πίνδου και πιο ανατολικά: η Θεσσαλία, η Αττικο-Βοιωτία, η Εύβοια, οι Σποράδες, η Ανατολική και Νότια Πελοπόννησος.

Στη συνέχεια, η κακοκαιρία θα περιοριστεί στα δυτικά, μέσα στο Ιόνιο, θα αρχίσει να ταξιδεύει προς τις ακτές της Βόρειας Αφρικής όπου  αναμένεται να σχηματιστεί μεσογειακός κυκλώνας.

ethnos. gr / intime

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί