Κάιρο – Θεσσαλονίκη: Η Αίγυπτος ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την πόλη ως προορισμό και για πολυτελείς διακοπές

Ενδιαφέρον από την τουριστική αγορά της Αιγύπτου για τη Θεσσαλονίκη ως city break προορισμό και για τις περιοχές που προσφέρουν πολυτελείς καλοκαιρινές διακοπές, εκδηλώθηκε κατά τις επαφές που είχαν στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τουριστικούς πράκτορες, στο πλαίσιο του «Greek Luxury Tourism & Gastronomy Workshop», που πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο της Αιγύπτου.

 

   Παράλληλα υπήρξε ενδιαφέρον συνολικά για την Κεντρική Μακεδονία ειδικά λόγω της ιστορίας, του πολιτισμού, της γαστρονομίας και των οικοσυστημάτων της.

   Σε δηλώσεις της, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Βίκυ Χατζηβασιλείου υπογράμμισε την ανάγκη σύνδεσης του Καΐρου με τη Θεσσαλονίκη με απευθείας πτήσεις σε όλη τη διάρκεια του έτους.

   Αισιόδοξα μηνύματα για τη νέα τουριστική περίοδο προέκυψαν και από τη συμμετοχή της Περιφέρειας στη διεθνή έκθεση τουρισμού της Κύπρου «Travel Expo Cyprus 2024», που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία. Οι επισκέπτες του περιπτέρου της Περιφέρειας αναζήτησαν πληροφορίες για όλους τους τουριστικούς προορισμούς της περιοχής ενώ εκτός από το προϊόν «ήλιος – θάλασσα», το κοινό της Κύπρου εκδήλωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις δραστηριότητες στη φύση, για τον αρχαιολογικό και ιστορικό τουρισμό καθώς και για τον οινοτουρισμό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί