Καιρίδης για ομόφυλα ζευγάρια: Να παραιτηθεί όποιος υπουργός διαφωνεί

Τι δήλωσε

Μήνυμα σε όσους υπουργούς της κυβέρνησης διαφωνούν με τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών έστειλε ο συνάδελφός τους στο υπουργικό συμβούλιο Δημήτρης Καιρίδης, ο οποίος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και το ertnews έδειξε την πόρτα της εξόδου από την κυβέρνηση σε όποιον διαφωνεί.

«Προφανώς οτιδήποτε βγάζει από το περιθώριο μια ομάδα πληθυσμού και δίνει τα δικαιώματα που δικαιούνται, ιδίως στα απροστάτευτα παιδιά αυτών των συμβιώσεων είναι προς τη σωστή και την θετική κατεύθυνση» σημείωσε ο κ. Καιρίδης σχετικά με το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Τα πράγματα με τους υπουργούς είναι ξεκάθαρα» είπε τέλος ο κ. Καιρίδης στον δημοσιογράφο ερωτηθείς με το αν θα επιβληθεί κομματική πειθαρχία ή θα υπάρξει ψήφος κατά συνείδηση: «Όπως είπε και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ο κ. Μαρινάκης, δεν νοείται να μην υπάρχει πειθαρχία. Με άλλα λόγια, δεν νοείται να υπάρχει μια μεγάλη νομοθετική πρωτοβουλία, οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία, αλλά μια μεγάλη νομοθετική, όπως θα είναι αυτή η ρύθμιση και να παραμένει κάποιος υπουργός την ώρα που διαφωνεί. Αυτό που συζητάμε είναι ότι αν διαφωνήσει κάποιος θα πρέπει να παραιτηθεί, φαντάζομαι. Όπως και να έχει όλα αυτά είναι πράγματα που τα έχει πει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Από εκεί και πέρα, με τους βουλευτές επιτρέψτε μου να περιμένω και εγώ την ευρύτερη τοποθέτηση».

ertnews/photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί