υπογράμμισε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ. Όπως σημειώνει, «η κρίση στη Μέση Ανατολή έχει επιτείνει την αίσθηση του επείγοντος για την υιοθέτηση κοινών και αποτελεσματικών πολιτικών για τη μετανάστευση σε ευρωπαϊκό επίπεδο».
«Πραγματοποιείται σήμερα το Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ για τη Μετανάστευση στο Λουξεμβούργο. Χθες βράδυ, μόλις έφτασα, συναντήθηκα με την ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στην οποία ανήκει η ΝΔ, και αποτελείται από ομολόγους μου από την υπόλοιπη Ευρώπη και τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτη Σχοινά. Συμφωνήσαμε ότι στη σημερινή Σύνοδο θα πρέπει να επιμείνουμε στο ζήτημα των επιστροφών όσων οι αιτήσεις ασύλου απορρίπτονται. Όπως εξήγησα, προϋπόθεση για να λειτουργήσει η διεθνής προστασία των προσφύγων είναι η επιστροφή στις χώρες προέλευσης όσων τα αιτήματα απορρίπτονται.
Σήμερα οι επιστροφές είναι λίγες και πρέπει να αυξηθούν μέσα από έναν κοινό ευρωπαϊκό μηχανισμό που θα συντονίζει και θα υποχρεώνει τις χώρες προέλευσης να παίρνουν πίσω τους πολίτες τους. Έτσι, θα σταλεί ένα πανίσχυρο αποτρεπτικό μήνυμα και στα κυκλώματα των διακινητών και θα αποκλιμακωθούν οι ροές.
Δυστυχώς, προς το παρόν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν έχει ευθυγραμμιστεί απόλυτα με την αυτονόητη αυτή θέση και χρειάζεται η δική μας πίεση, ενόψει της ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
(ΦΩΤΟ:intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο ΥΠΕΞ του Ιράν λέει ότι λαμβάνει “μέσω φίλων” μηνύματα από τον Αμερικανό ειδικό απεσταλμένο Στιβ Γουίτκοφ
- Τηλεκπαίδευση στα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας
- Δίωξη για ανθρωποκτονία εις βάρος της 77χρονης για τον θάνατο του 82χρονου συζύγου της στα Κουφάλια
- Ο e-ΕΦΚΑ παρουσίασε το νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα – Ψηφιακή αναβάθμιση για πολίτες και επιχειρήσεις
- Έκτακτη τηλεδιάσκεψη για την Ενέργεια – Ισχυρή σύσταση στα κράτη-μέλη για το Σχέδιο Δέκα Σημείων
- Το Ιράν έχει τη βούληση να βάλει τέλος στον πόλεμο αλλά ζητά εγγυήσεις, σύμφωνα με τον Πεζεσκιάν
- Δεν είναι… νυχτερινό κλαμπ, αλλά αυτοκινητόδρομος στην Κίνα, Vid
- Οι ΗΠΑ εμπρός σε ένα μεγάλο δίλημμα – Τι θα πράξουν;
- Ανοιχτά τα σχολεία στην Αττική αύριο, κλειστά τα νυχτερινά – Ισχυρές συστάσεις
- Χρ. Κέλλας: Είμαστε διατεθειμένοι να λάβουμε κάθε απαραίτητο μέτρο για τη στήριξη των αγροτών









