Οι πρόεδροι Ρωσίας και ΗΠΑ, Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ άνοιξαν την πόρτα για μια νέα εποχή στον πλανήτη.
Οι δυο τους δείχνουν να έχουν συμφωνήσει στα βασικά για την Ουκρανία, η οποία θα αναγκαστεί να υποχωρήσει σε σχέση με την άρνηση για την απώλεια εδαφών, την ένταξη στο ΝΑΤΟ και σε ορισμένα άλλα πράγματα.
Σε σχέση με την Ελλάδα, αυτό που αναφέρεται με όλο και δυνατότερη φωνή από πολιτικούς και όχι μόνο κύκλους είναι πως η χώρα μας τελικά δεν έκανε την σωστή επιλογή με το να επιλέξει την αντιπαράθεση με την Μόσχα και την εξ’ ολοκλήρου υποστήριξη στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και το Κίεβο.
Η εν λόγω διαδικασία βρίσκει την χώρα μας απομονωμένη και εκτός διαδικασιών, όπως και την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία η Αθήνα προσκολλήθηκε με ζέση.
Αντίθετα η Τουρκία δείχνει να δικαιώνεται από τις επιλογές της σε μία μάλιστα κρίσιμη περίοδος για τα ελληνοτουρκικά.
Ποιά θα είναι τώρα η επόμενη μέρα;
Ίσως η Αθήνα να προσπαθούσε μέσω των ΗΠΑ την επαναπορεσέγγιση με την Μόσχα, μολονότι οι Ρώσοι δεν μπορούν να ξεχάσουν την συμπεριφορά της σημερινής κυβέρνησης όλο αυτόν τον καιρό.
Εντός ΝΔ υπήρχαν και υπάρχουν σίγουρα υπέρμαχοι της ελληνορωσικής φιλίας, αλλά τον τελευταίο λόγο τον έχει η ηγεσία του κόμματος.
photo Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Υποχρεωτικός εφοδιασμός με αλυσίδες από αύριο για τους οδηγούς ΙΧ που κινούνται στην Π.Ε. Κιλκίς
- «Καρφιά» Πάπα κατά Τραμπ: «Ο πόλεμος ξαναήρθε στη μόδα»
- Οι Oreshnik… τρόμαξαν την Κάλας: «Τα κράτη της Ε.Ε. ψάξτε στα στοκ όπλων και στείλτε τα τώρα»
- Η Τζένιφερ Λόρενς έχει κάποια… «παράπονα» από την Έμα Στόουν σε μια «κόντρα» γεμάτη χιούμορ!
- Μελόνι: «Δεν πιστεύω ότι υπάρχει πιθανότητα να πραγματοποιηθεί αμερικανική στρατιωτική επέμβαση στην Γροιλανδία»
- ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 15,1% στο έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας τον περασμένο Νοέμβριο
- Προς υπογραφή της συμφωνίας Mercosur οδεύει η E.E., παρά την αντίθεση της Γαλλίας και άλλων χωρών
- Αεροπορικές εταιρείες ακυρώνουν πτήσεις προς ιρανικές πόλεις λόγω των ταραχών
- Έφυγαν από τον Μπράλο και επιστρέφουν στον Ε65 τα τρακτέρ της Καρδίτσας
- ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 2,6% στη βιομηχανική παραγωγή της χώρας τον Νοέμβριο του 2025









