• Αρχική
  • Άρθρα
  • Και ο νικητής φέτος ΕΙΝΑΙ… Το νησί που έγινε ο νο1 προορισμός των Ελλήνων (ΒΙΝΤΕΟ)

Και ο νικητής φέτος ΕΙΝΑΙ… Το νησί που έγινε ο νο1 προορισμός των Ελλήνων (ΒΙΝΤΕΟ)

amouliani
Ένα μικρό νησάκι που πολλοί δεν γνωρίζουν

Η Αμμουλιανή.

Το μοναδικό κατοικημένο νησί της Χαλκιδικής (για όσους δεν γνωρίζουν βρίσκεται στον κόλπο του Αγίου Όρους, απέναντι ακριβώς από την Τρυπητή και απέχει περίπου 120 χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη) μπορεί να άνοιξε τις παραδεισένιες πύλες του αρκετά αργότερα απ’ ό,τι συνήθως (αρχές Ιουλίου αντί για αρχές Μαΐου), όμως η πληρότητα κυμάνθηκε σε εντυπωσιακά, τηρουμένων των αναλογιών, επίπεδα.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Νικήτας Μαρτιγάκης, ο πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συλλόγου Αμμουλιανής, σ’ αυτήν την περιορισμένη χρονικά τουριστική σεζόν η πληρότητα κυμάνθηκε στο 60% τις καθημερινές, ενώ τα Σαββατοκύριακα (κυρίως αυτά του Αυγούστου) άγγιξε το 100%- ένας μικρός άθλος αν σκεφτεί κανείς τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δούλευαν οι επαγγελματίες του χώρου.

«Δουλεύουμε κυρίως με Έλληνες και Έλληνες του εξωτερικού, ενώ έχουν έρθει και λίγοι Βαλκάνιοι μαζί με μερικούς τουρίστες από άλλες χώρες της Ευρώπης», αναφέρει ο κ. Μαρτιγάκης.

«Τα έχουμε πάει καλά, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουμε απώλειες. Είναι σαν να επιστρέψαμε σε σεζόν προ δεκαπενταετίας αλλά σε σχέση με άλλους προορισμούς νομίζω ότι δουλεύουμε ικανοποιητικά», πρόσθεσε.