Το κυριακάτικο μήνυμα του κ. Μητσοτάκη ξεκινά με μια αναντίρρητη αλήθεια, συμπληρώθηκαν έξι χρόνια από την εκλογική νίκη της ΝΔ το 2019. Η επικαιρότητα όμως και οι αποκαλύψεις των τελευταίων εβδομάδων δεν αφήνουν περιθώρια, κανείς στο παρελθόν δεν εξαπάτησε τόσους πολλούς για τόσο πολύ.
Ο κ. Μητσοτάκης έγινε Πρωθυπουργός το 2019 με σύνθημα την διαφάνεια, την αξιοκρατία, την αριστεία, το επιτελικό κράτος, τις μεταρρυθμίσεις. Σήμερα έξι χρόνια μετά ακόμα και οι πιο φανατικοί του υποστηρικτές συνειδητοποιούν ότι η διαφθορά, η διαπλοκή, η αδιαφάνεια, η αναξιοκρατία, το κομματικό – πελατειακό κράτος, είναι το πραγματικό πρόσωπο του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του. Υποσχέθηκε την κυβέρνηση των αρίστων και έφτιαξε την κυβέρνηση των «φραπέδων» και των «χασάπηδων».
Η μεγάλη εικόνα της εξαετίας είναι απανωτές χαμένες ευκαιρίες για τη χώρα. Έξι χρόνια διαχείρισης σκανδάλων, θεσμικών παρεκτροπών, ανικανότητας, αλλεπάλληλων ρεκόρ σε απευθείας αναθέσεις και νεοφιλελεύθερων εμμονών που χειροτερεύουν δομικά και σε βάθος χρόνου τη θέση της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.
Όσο για την αυτοκριτική του κ. Μητσοτάκη το «κάναμε και λάθη» είναι υποκριτικό, ποτέ δεν ανέλαβε την ευθύνη λαθών και σκανδάλων. Σε αυτά τα έξι χρόνια έχουν παραιτηθεί 30 Υπουργοί, Υφυπουργοί, Γενικοί Γραμματείς, συνεργάτες του κ. Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός σε όλα αυτά ή δεν γνώριζε ή εξαπατήθηκε.
Ένας δρόμος υπάρχει για την ανάληψη της ευθύνης από τον Πρωθυπουργό, η σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, η παραίτηση και η προκήρυξη εκλογών, για να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους, για να υπάρξει προοδευτική και δημοκρατική διέξοδος, για να μπει τέλος στην επιδημία των ακρίδων.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Καστοριά – Τάκης Θεοδωρικάκος: Νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα 21 εκατ. ευρώ για τις γουνοποιητικές επιχειρήσεις
- Πώς κατάφερε να τρώει τζάμπα…για δύο ολόκληρα χρόνια! Viral άνεργος Ιάπωνας
- Ό,τι πιο σοκαριστικό έχετε δει: Φορτηγό γλιστράει και σκοτώνει 2 άτομα στη Ρουμανία, vid
- Θεσσαλονίκη: Σύλληψη για τηλεφωνικές απάτες με λεία 65.000 ευρώ
- Θεσσαλονίκη: Βεβαιώθηκαν 332 τροχαίες παραβάσεις σε διάστημα μιας εβδομάδας
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλες δύο προφυλακίσεις για εγκληματική οργάνωση – Στους 8 οι προσωρινά κρατούμενοι
- Λιοντάρι τρομάζει πιστούς με εμφάνιση από το πουθενά στην Ινδία, vid
- Κώστας Τσουκαλάς για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η κάθαρση θα έρθει με την αποχώρηση του Μητσοτάκη
- Έπος: Σέρβος ταξιτζής μπέρδεψε τον Τσιτσιπά με ποδοσφαιριστή της Ατλέτικο!
- Κ. Χατζηδάκης: Μέχρι το τέλος του 2025 νέα δέσμη πρωτοβουλιών για τη στεγαστική πολιτική









