Αντιπροσωπεία της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ, με επικεφαλής την Πρέσβη της Ελλάδας στο Ισραήλ, επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 3 Οκτωβρίου, στο κέντρο κράτησης όπου βρίσκονται τους 27 Έλληνες πολίτες, που συμμετείχαν στον στολίσκο «Global Sumud Flotilla» προκειμένου να τους παράσχει κάθε αναγκαία συνδρομή.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών οι Έλληνες πολίτες είναι καλά στην υγεία τους.
“Το Υπουργείο Εξωτερικών και η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ μεριμνούν, ώστε να ολοκληρωθούν το συντομότερο οι διαδικασίες για τον ταχύτερο δυνατό και ασφαλή επαναπατρισμό τους” επισημαίνει το Υπ.Εξ.
Παράλληλα, με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο, επιπλέον των προφορικών διαβημάτων που ήδη έχουν γίνει, και έντονο γραπτό διάβημα διαμαρτυρίας στον Πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα “αναφορικά με την απαράδεκτη και ανάρμοστη συμπεριφορά Ισραηλινού Υπουργού που στρέφονταν και κατά Ελλήνων πολιτών που συμμετείχαν στον στολίσκο «Global Sumud Flotilla», μεταξύ των οποίων και μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου”.
Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση του το Υπ.Εξ. “με το διάβημα αυτό καλείται η ισραηλινή πλευρά σε ταχεία διεκπεραίωση των προβλεπόμενων διαδικασιών και στον σεβασμό των δικαιωμάτων των πολιτών”.
Και το Υπ.Εξ. καταλήγει:
“Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι απαράβατη και θεμελιώδης και αποτελεί πρωταρχική υποχρέωση κάθε κράτους”.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Melania»: Η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας στο πλευρό της Μελάνια Τραμπ στο νέο ντοκιμαντέρ της
- Δίπλα-δίπλα με τον Μπουρλά της Pfizer ο Γεωργιάδης στις ΗΠΑ
- Πώς «ακούγονται» το Δέλτα του Αξιού και η λίμνη Ορεστιάδα; Ερευνητικό έργο καταγράφει τα ηχοτοπία τους
- Χανιά: Συνελήφθη 48χρονος για παραβάσεις που αφορούν έκθεση ανήλικων από προϊόντα καπνού και αλκοόλ
- Θεσσαλονίκη: 24ωρη λειτουργία του Μετρό και έξι λεωφορειακών γραμμών για πρώτη φορά
- Γάζα: Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ Γουίτκοφ βλέπει «πρόοδο» στην εφαρμογή του σχεδίου Τραμπ
- Τι έγραψε ο Μητσοτάκης για προϋπολογισμό 2026, στεγαστικό, τεχνητή νοημοσύνη και μπλόκα
- «Δεν δίνουμε όσα δεν έχουμε», λέει για τους αγρότες ο Μητσοτάκης – Για τον Ζελένσκι όμως είχαν 90δις!
- Απότομη αλλαγή του καιρού: Πώς θα κάνουμε Χριστούγεννα – Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει
- Σύμβουλος Πούτιν: Οι εποικοδομητικές συνομιλίες Ρωσίας- ΗΠΑ στο Μαϊάμι θα συνεχιστούν σήμερα









