Με επικεφαλής την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη μετέβη χθες, η εθνική αντιπροσωπεία, στη Σεγκόβια της Ισπανίας, προκειμένου να συμμετάσχει στην 123η Σύνοδο του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UN Tourism)- ΠΟΤ, καθώς η Ελλάδα είναι ένα από τα 35 μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Οργανισμού.
Η υπουργός Τουρισμού θα τοποθετηθεί κατά τη διάρκεια της Συνόδου για τις πολιτικές που εφαρμόζονται στη χώρα, και ενισχύουν την ανθεκτικότητα του ελληνικού Τουρισμού, ενώ θα καταθέσει και προτάσεις της χώρας μας για την αντιμετώπιση των διεθνών και ετερόκλητων προκλήσεων στον τομέα του τουρισμού, όπως είναι οι συνέπειες της κλιματικής κρίσης, η ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της ανθεκτικότητας των τουριστικών προορισμών και επίτευξής των στόχων για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.
Η υπουργός Τουρισμού θα πραγματοποιήσει, επίσης, στο περιθώριο της Συνόδου, σειρά διμερών επαφών με χώρες μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΠΟΤ, στο πλαίσιο υποστήριξης της ελληνικής υποψηφιότητας, του βουλευτή και πρώην υπουργού Τουρισμού της χώρας, Χάρη Θεοχάρη, για τη θέση του γενικού γραμματέα του Οργανισμού, με την εκλογική διαδικασία να είναι βασικό μέρος της ημερήσιας διάταξης της Συνόδου.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κρίσιμες θα είναι οι διμερείς επαφές της υπουργού Τουρισμού και για την προώθηση της υποψηφιότητας της χώρας μας, με σκοπό την επανεκλογή της ως μέλους του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΠΟΤ, στις προσεχείς εκλογές της 5ης Ιουνίου, που θα λάβουν χώρα στο Μπακού.
Στην ελληνική αντιπροσωπεία συμμετέχουν, επίσης, η επικεφαλής της ελληνικής πρεσβείας στη Μαδρίτη, πρέσβης Αγλαΐα Μπαλτά, η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Βασιλική Κουτσούκου, ο διπλωματικός Σύνδεσμος ΥΠΕΞ της υπουργού Τουρισμού, πρέσβυς Γεώργιος Δημητριάδης, η προϊστάμενη της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού του υπουργείου Τουρισμού, Αθηνά Μπαμπάκου και η υπάλληλος του τμήματος Διεθνών σχέσεων και ΕΕ της ίδιας Διεύθυνσης, Δέσποινα Δαμιανίδου.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τα χρηματοδοτικά εργαλεία για τα ΑΕΙ παρουσίασε η Σ. Ζαχαράκη στους πρυτάνεις
- Ο Κέβιν Γουόρς στην ηγεσία της Fed – Πέφτει κατακόρυφα η τιμή του χρυσού και του ασημιού μετά την ανακοίνωση
- Δύο δρόμοι που έχει το Ιράν ενώ το «θερμόμετρο» ανεβαίνει
- Θεσσαλονίκη: 56χρονος δάσκαλος καταδικάστηκε για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας
- «John Rambo»: Ξεκίνησαν στην Ταϊλάνδη τα γυρίσματα του prequel – Ο Νόα Σεντινέο πέρνει τη σκυτάλη από τον Σταλόνε
- Αποκαταστάθηκε η βλάβη στη γραμμή «100» της Άμεσης Δράσης Αττικής
- Τα νεότερα για την κατάσταση υγείας του 20χρονου που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Τιμισοάρα
- Ζεφύρι: Εντοπίστηκε παράνομο χυτήριο μετάλλων όπου έλιωναν κλοπιμαία – Έξι συλλήψεις
- Ο Τραμπ λέει ότι πιστεύει ότι μια συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας είναι κοντά
- Μητσοτάκης από Κροατία: Χάρη στην εύρωστη οικονομία μας, μπορούμε να δαπανούμε το 3% του ΑΕΠ για την άμυνα









