• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ισχυρές καταιγίδες στην χώρα! Χαμός τα ξημερώματα στην Αττική, «Βενετία» Κεφαλλονιά και Κέρκυρα (vid)

Ισχυρές καταιγίδες στην χώρα! Χαμός τα ξημερώματα στην Αττική, «Βενετία» Κεφαλλονιά και Κέρκυρα (vid)

broxwptwsi
Σφοδρές βροχοπτώσεις...

Σφοδρή κακοκαιρία συνεχίζει την πορεία της προς την ηπειρωτική Ελλάδα, με την Αθήνα να μπαίνει στον καμβά των έντονων φαινομένων  τα ξημερώματα της Τρίτης με έντονες βροχοπτώσεις.

Λίγο μετά τις 05:30 το πρωί σημειώθηκε έντονη βροχόπτωση στην Αττική, με αποτέλεσμα πολλά σημεία του οδικού δικτύου να γεμίζουν νερά και να δημιουργηθεί πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της κρατικής τηλεόρασης, προβλήματα υπήρξαν σε περιοχές όπως η Νέα Ιωνία και το Ηράκλειο, ενώ προβλήματα δεν έλειψαν και στο κέντρο της πρωτεύουσας. Η βροχή προκάλεσε και προβλήματα στην κυκλοφορία από νωρίς με συσσώρευση υδάτων στην Αμφιθέα, στη Μεσογείων, στην Βασιλίσσος Σοφίας και αλλού.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική έως και λίγο πριν τις 7 το πρωί είχαν γίνει 40 κλήσεις για άντληση υδάτων με το μεγαλύτερο πρόβλημα να καταγράφεται σε Περιστέρι, Χαϊδάρι, Αιγάλεω, Ηράκλειο και το κέντρο της Αθήνας

Η πρόβλεψη των μετεωρολόγων, πάντως, είναι ότι η κακοκαιρία αναμένεται να είναι σύντομη, καθώς τα φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν κατά τη διάρκεια της ημέρας σε όλες τις περιοχές.

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Το «κύμα» κακοκαιρίας που σαρώνει τη χώρα από τη Δευτέρα (12/10) έχει πλήξει πολλές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα. Τόσο η Κέρκυρα, όσο και η Κεφαλλονιά δέχθηκαν μεγάλες ποσότητες βροχής, με συνέπεια πολλές περιοχές να πλημμυρίσουν και οι δρόμοι να μοιάζουν με ποτάμια.

Ως εκ τούτου, οι δρόμοι στο Αργοστόλι θύμισαν κάτι από… Βενετία, αφού πλημμύρισαν μέσα σε λίγα λεπτά, με την κατάσταση να είναι τραγική στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα. Η Κεφαλλονιά, μετά τις καταστροφές από τον Ιανό, δέχτηκε νέο πλήγμα.

Δείτε βίντεο από τις πλημμύρες σε Κέρκυρα και Κεφαλλονιά, αλλά και την Άρτα: