Ο αδίστακτος Πακιστανός, ο οποίος σόκαρε το πανελλήνιο με το κακό που προκάλεσε στη 15χρονη -τότε- Μυρτώ, είχε καταδικαστεί από το Μικτό Εφετείο Αιγαίου σε ισόβια, επιπλέον κάθειρξη 24 ετών και φυλάκιση 11 μηνών για ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα, απόπειρα ανθρωποκτονίας και βιασμό.
Όμως, παρά το γεγονός ότι τόσο κατά την ετυμηγορία των δικαστών όσο και στη συνείδηση του απλού κόσμου η πράξη του θα είναι πάντοτε συνώνυμη της απόλυτης κτηνωδίας, φέρεται ότι είναι αποφασισμένος να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να κερδίσει πάλι την ελευθερία του. Γι’ αυτό φήμες που κυκλοφορούν τον θέλουν να ετοιμάζεται να υποβάλει αίτημα προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο για υφ’ όρων απόλυση από τις Φυλακές Γρεβενών, όπου εκτίει την ποινή του.
Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση ισόβιας κάθειρξης ο νόμος προβλέπει ότι ο κρατούμενος θα πρέπει να παραμείνει στη φυλακή τουλάχιστον 18 έτη. Με τον ισχύοντα Ποινικό Κώδικα, όμως, όποιος προσφέρει εργασία εντός του σωφρονιστικού καταστήματος μπορεί να αποφυλακιστεί όταν εκτίσει τα 2/5 της ποινής του. Την ίδια ώρα, πάντως, η συμπεριφορά που έχει επιδείξει ο 31χρονος μέσα στη φυλακή καθιστά αρκετά δύσκολο να «ανοίξει» η πόρτα εξόδου γι’ αυτόν. Υπενθυμίζεται ότι πριν από ενάμιση χρόνο είχε πρωταγωνιστήσει σε ακόμη ένα περιστατικό ακραίας βίας, καθώς φέρεται ότι είχε εισβάλει μαζί με άλλους τρεις ομοεθνείς του στο κελί τριών Αλβανών κρατουμένων και τους είχαν χτυπήσει βάναυσα, ακόμη και με… τηγάνια!
Το χρονικό της κόλασης
Η Μυρτώ έζησε την κόλαση τον Ιούλιο του 2012, όταν ήταν μόλις 15 ετών και παραθέριζε στην Πάρο μαζί με τη μητέρα και τη μεγαλύτερη αδελφή της. Το ανθρωπόμορφο τέρας τη χτύπησε στο κεφάλι με πέτρα που ζύγιζε πέντε κιλά, σχεδόν συνθλίβοντάς το και τη βίασε. Το κορίτσι βρήκαν σε κώμα μέσα σε μια λίμνη αίματος η μητέρα και η αδελφή του, οι οποίες δεν το αναγνώρισαν από την παραμόρφωση που είχε υποστεί! Αρχικά οι αστυνομικοί εξέτασαν το ενδεχόμενο του ατυχήματος, ωστόσο, όταν ο ιατροδικαστής ανακοίνωσε ότι στο σώμα της ανήλικης βρέθηκε σπέρμα, άρχισε νέος κύκλος ερευνών, που οδήγησε στη σύλληψη του 21χρονου -τότε- Αχμέτ Βακάς στην Αθήνα.
Ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Σύρου ήταν καταπέλτης για τον κατηγορούμενο, λέγοντας ότι ο Πακιστανός εξάντλησε την κτηνωδία του: «Είναι ένοχος για την κτηνωδία που προκάλεσε και αυτό οφείλεται στον ίδιο τον άνθρωπο, στην ψυχή του, στον χαρακτήρα του» είχε πει χαρακτηριστικά ο εισαγγελικός λειτουργός.
ΠΗΓΗ: .espressonews. gr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το Ιράν χαιρετίζει την εκεχειρία μεταξύ Πακιστάν και Αφγανιστάν
- Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο Ρώσος μοναχός για παράνομη παραμονή στην Ελλάδα
- Τηλεφωνική συνομιλία Πούτιν-Τραμπ, πριν το ταξίδι Ζελένσκι στις ΗΠΑ για τους Tomahawk
- «Σκάσε»: Η Πελόζι ξέσπασε ενώπιον ρεπόρτερ, vid
- Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη: «Να είστε πιο προσεκτικός όταν μιλάτε για τον Τραμπ», vid
- Υεμένη: Οι Χούθι ανακοίνωσαν τον θάνατο του επικεφαλής του στρατού τους
- Παρουσίασαν το Σύμφωνο που φέρνει πιο κοντά την «Ευρωμεσογειακή Ένωση»
- Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η υπόθεση για τον θάνατο 11χρονου από έκρηξη λέβητα σε σχολείο των Σερρών
- Viral πλάνα: Ο Ιρανός πρόεδρος πήρε… το ποδήλατο, vid
- Περιφέρεια Αττικής: Προκήρυξη δράσης για την ενίσχυση κοινωνικών επιχειρήσεων ύψους 5 εκατ. ευρώ