• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ηράκλειο: Πλήθος κόσμου στο κέντρο αιμοδοσίας στην Περιφέρεια Κρήτης -150 φιάλες σε επτά ημέρες

Ηράκλειο: Πλήθος κόσμου στο κέντρο αιμοδοσίας στην Περιφέρεια Κρήτης -150 φιάλες σε επτά ημέρες

Ξεπερνάει κάθε προσδοκία, η προσέλευση πολιτών του Ηρακλείου, στο σταθμό αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, που έχει στηθεί στο ισόγειο της Περιφέρειας Κρήτης στην Πλατεία Ελευθερίας, από την περασμένη Τρίτη.

Μέσα σε επτά εργάσιμες ημέρες έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 150 μονάδες αίματος, με τον αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρο Βαμβακά, να δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι πρόκειται πραγματικά για μια συγκινητική ανταπόκριση είτε από σταθερούς αιμοδότες είτε από ανθρώπους που αντιλαμβανόμενοι τις συνθήκες, σπεύδουν ακόμη και για πρώτη φορά να δώσουν αίμα:

“Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και όσο ο κόσμος αυξάνεται, τόσο η προσπάθεια αυτή, θα δείξει την ουσιαστική της δυναμική. Η εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας να διαμορφωθούν σταθμοί αιμοδοσίας, μας βρήκε σχεδόν προετοιμασμένους, καθώς ήταν και δική μας σκέψη. Οι δυσκολίες να μεταβούν στα νοσοκομεία αυτή την περίοδο όσοι θα ήθελαν να δώσουν αίμα, η αλήθεια είναι ότι περιόρισε σε μεγάλο βαθμό τα αποθέματα αίματος και αυτό αντιλαμβανόμαστε όλοι πόσο επικίνδυνο ήταν. Με την κίνηση αυτή και με δεδομένη τη διάθεση για προσφορά, είμαι βέβαιος ότι τα αποτελέσματα θα είναι εξαιρετικά” δήλωσε ο κ. Βαμβακάς.

Ο σταθμός αιμοδοσίας του ΠΑΓΝΗ που λειτουργεί στο ισόγειο της Περιφέρειας Κρήτης και φιλοξενείται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, είναι ανοιχτός από Δευτέρα έως και Σάββατο από τις 9:30 το πρωί μέχρι και τις 2 το μεσημέρι και όποιος επιθυμεί μπορεί να έχει προγραμματίσει τηλεφωνικά το ραντεβού του. “Υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν να καθυστερούν και έτσι κλείνουν το ραντεβού τους για να έρθουν να δώσουν αίμα αλλά και πολύς κόσμος που βγαίνει από το σπίτι του, αντιλαμβανόμενος την ανάγκη που υπάρχει και δίνει αίμα ακόμη και για πρώτη φορά στη ζωή του. Ήδη έχουμε για τις επόμενες ημέρες αρκετά τηλεφωνικά ραντεβού που έχουν κλειστεί, ενώ περιμένουμε όσο περνούν οι μέρες, το μήνυμα να φτάνει στους πολίτες ακόμη πιο δυνατό” πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής.

ΑΠΕ ΜΠΕ / photo unsplash

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •