Ηράκλειο: Φάρμακο αξίας 1.800.000 ευρώ χορηγήθηκε σε βρέφος με σοβαρό πρόβλημα υγείας

Ένα βρέφος λίγων ημερών, διαγνώστηκε με νωτιαία μυϊκή ατροφία, μία σπάνια γενετική ασθένεια, που οδηγεί προοδευτικά σε μυϊκή αδυναμία, παράλυση και, αν μείνει χωρίς θεραπεία, στην πιο σοβαρή της μορφή (Τύπος 1) μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε θάνατο

.

Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε το βρέφος σήμανε συναγερμός καθώς η σωτηρία του κρεμόταν από ένα ειδικό γονιαδικό φάρμακο, το οποίο όμως είχε απαγορευτική τιμή, καθώς κοστίζει, ούτε λίγο ούτε πολύ, 1.800.000 ευρώ!

Κι όμως το “θαύμα” έγινε!

Οπως είπε στο ekriti ο διοικητής του Βενιζελείου Νοσοκομείου Κώστας Τερζάκης, έφερε το σοβαρό αυτό θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου, το οποίο ενέκρινε τη δαπάνη.

Το σκεύασμα χορηγήθηκε στο βρέφος και όλοι περιμένουν την βελτίωση της κατάστασης της υγείας του.

“Αν δεν το είχαμε κάνει, το παιδί θα είχε παραλύσει”, τόνισε ο κ. Τερζάκης.

Μιλώντας για το θέμα στο Ράδιο Κρήτη και στη Ρένα Σημειαντωνάκη η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, εξ αρχής υπήρξε επικοινωνία τόσο με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας όσο και με τις υπόλοιπες ΔΥΠΕ και υπήρχε η βεβαιότητα ότι η δαπάνη για την αγορά του φαρμάκου θα καλυφθεί.

Σύμφωνα με την κ. Μπορμπουδάκη, πρόκειται για ένα αγοράκι 5,5 μηνών το οποίο πλέον, μετά την χορήγηση του φαρμάκου στις 3 Σεπτεμβρίου, παρακολουθείται στενά και υπάρχει η ελπίδα ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν προς το λαλύτερο.

“Διαδικασίες σαν αυτές απαιτούν χρόνο όμως στην περίπτωση αυτή κινηθήκαμε άμεσα και είμαστε ιδιαίτερα ευτυχισμένοι” δήλωσε η κ. Μπορμπουδάκη.

(Από ekriti. gr / photo: baby)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί