Ταυτοποιήθηκαν 2 ημεδαποί για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού σε όχημα Ι.Χ.Φ. σε περιοχή του Δήμου Φαιστού και σε βάρος τους σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.
Οι κατηγορούμενοι είναι δύο 48χρονοι, ενώ σε βάρος του ενός σχηματίστηκε επιπλέον δικογραφία για ψευδή κατάθεση, παραβάσεις Νομοθεσίας περί όπλων και Αστυνομικής Διάταξης περί Ζωοκλοπής.
Η έρευνα, προανάκριση και η συλλογή, αξιοποίηση στοιχείων σε συνδυασμό με την διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση του περιστατικού, που διαπράχθηκε βραδινές ώρες της 09.04 σε περιοχή του Δήμου Φαιστού. Όπως προέκυψε, οι δύο ημεδαποί προέβησαν στην τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο όχημα 45χρονου και κατά την ενεργοποίησή του επήλθε ο τραυματισμός του ενός εξ αυτών, ο οποίος είχε δηλώσει ψευδώς τις συνθήκες τραυματισμού του σε περιοχή του Δήμου Αγίου Βασιλείου.
Χθες 05.06 πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες τους από αστυνομικούς των Υποδιευθύνσεων Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου και Ρεθύμνης με τη συνδρομή αστυνομικών από ειδικές υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνης.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας στην οικία και το ποιμνιοστάσιο ιδιοκτησίας του ενός ημεδαπού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κροτίδες και φυσίγγια, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και για παραβάσεις της Αστυνομικής Διάταξης περί ζωοκλοπής. Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / Μ. Λαμπαθάκης / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΚΚΕ: Ο κ. Μητσοτάκης δεν έβγαλε άχνα για τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα
- Tεράστιο άγαλμα: Μια κοντινή ματιά στον Ραμσή Β’ στο Αιγυπτιακό Μουσείο, vid
- Ο Πειραιάς το δεύτερο καλύτερο μέρος για «παραδοσιακή» κουζίνα στην Ευρώπη
- Μικρό τσουνάμι έπληξε τη βόρεια ακτή της Ιαπωνίας στον Ειρηνικό μετά από σεισμό 6,7 βαθμών
- ΕΜΥ: Νεότερα στοιχεία για την επιδείνωση του καιρού – Που αναμένονται ισχυρές καταιγίδες
- Η Βολιβία και ΗΠΑ οι ανακοινώνουν την αποκατάσταση των διπλωματικών τους σχέσεων
- Ακινητοποίηση αμαξοστοιχίας στο δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη – Αναχώρησε με καθυστέρηση 119 λεπτών
- Τραγωδία στην Τενερίφη: 3 νεκροί από ισχυρά κύματα που τους παρέσυραν, vid
- Κυβέρνηση για κτηνοτροφία: Χώρες που εφάρμοσαν το εμβόλιο δεν έχουν βγει εδώ και χρόνια από την ευλογιά
- Νότια Κορέα: Σωστικά συνεργεία ανασύρουν τρίτο πτώμα εργαζομένου μετά τη συντριβή πύργου λέβητα, vid









