Με απόφαση που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης,απαγορεύεται προληπτικά η διέλευση, παραμονή και κυκλοφορία προσώπων και οχημάτων σε δάση και δασικές εκτάσεις, συμπεριλαμβανομένων των εθνικών δρυμών και των περιοχών ειδικής προστασίας.
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από έγγραφο που εστάλη από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για λήψη πρόσθετων μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς κατηγορία 4 και ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς – Κατάσταση Συναγερμού ,κατηγορία 5.
Η απόφαση ισχύει από σήμερα 22η Αυγούστου 2023 και ώρα 10:00 π.μ. έως την 24η Αυγούστου και ώρα 06:00 π.μ.
Επιτρέπεται περιορισμένη διέλευση σε πρόσωπα τα οποία κατοικούν ή εργάζονται στις περιοχές αυτές αποκλειστικά για την μετακίνησή τους από και προς την κατοικία τους καθώς και τον χώρο εργασίας τους.
Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα μηχανήματα και οχήματα των Υπηρεσιών, των Δήμων καθώς και τα οχήματα παροχής βοήθειας, όπως επίσης και οι υπάλληλοι των Υπηρεσιών και των Δήμων όταν εκτελούν υπηρεσία και των εθελοντικών ομάδων,οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας, μετά από εντολή των Πυροσβεστικών υπηρεσιών όταν και όπου χρειαστούν.
Επίσης, καλούνται οι δήμαρχοι να αναρτήσουν την απόφαση στους πίνακες ανακοινώσεων των Δήμων, Δημοτικών Ενοτήτων και Κοινοτήτων και να λάβουν γνώση όλοι οι κάτοικοι!
ΑΠΕ-ΜΠΕ/eurokinissi αρχείου
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κύκλωμα απάτης σε βάρος του ΕΦΚΑ: Ελεύθεροι με όρους μετά τις απολογίες τους οι 7 από τους 22 κατηγορουμένους
- Σε 24 προσλήψεις προχωρά το Πυροσβεστικό Σώμα – Ποιες ειδικότητες ζητούνται
- «Καμπανάκι» από ΟΦΑΕ: Η κρίση στα καύσιμα απειλεί άμεσα τις μεταφορές – Ζητούνται άμεσα μέτρα
- Ο Ρούμπιο μίλησε για το Ιράν και προκάλεσε «πονοκέφαλο» στην Ουκρανία
- Κ. Τσιάρας από τη Λέσβο: Προτεραιότητα η ανάσχεση του αφθώδους πυρετού και η στήριξη της κτηνοτροφίας
- Με έγκριση Δένδια ιδρύεται γραφείο διασύνδεσης και επαγγελματικής μετάβασης αφυπηρετούντων στελεχών ΕΔ
- Ξεπέρασαν τους 300 οι τραυματίες Αμερικανοί στρατιωτικοί στον πόλεμο με το Ιράν
- Η διαδικτυακή πλατφόρμα της Επιτροπής επλήγη από κυβερνοεπίθεση στις 24 Μαρτίου
- Η Ρωσία θα απαγορεύσει τις εξαγωγές βενζίνης από την 1η Απριλίου για να συγκρατήσει τις τιμές
- Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στους 2 μασέρ μετά από την καταγγελία 19χρονου πελάτη









