Ηλίας Ψινάκης – Ελεύθερος με εγγύηση 20.000 για τη φωτιά στο Μάτι

Απόφαση που ενδεχομένως θα επιφέρει σφοδρές αντιδράσεις.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να απολογηθούν τόσο η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, όσο και ο Ευάγγελος Μπουρνούς, πρώην δήμαρχος Ραφήνας.

Ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, μετά την απολογία του το μεσημέρι της Τετάρτης για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, που κόστισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους τον Ιούλιο του 2018, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 20.000 ευρώ.


Σύμφωνα με το Star, ο κ. Ψινάκης στην τετράωρη απολογία του υποστήριξε ότι ο Δήμος είχε λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα αντιπυρικής προστασίας πριν από τη φονική πυρκαγιά και ότι ο μηχανισμός του ήταν έτοιμος να ανταποκριθεί σε οποιοδήποτε αίτημα της πυροσβεστικής.

Όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός, ο πρώην δήμαρχος σημείωσε επίσης ότι η πυρκαγιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις διότι την πρώτη ώρα, δεν επιχείρησαν στην περιοχή εναέρια μέσα.

Σε δηλώσεις του ο Ηλίας Ψινάκης ανέφερε πως του έγιναν οκτώ ερωτήσεις για θέματα που δεν αφορούσαν την πυρκαγιά, αλλά την προετοιμασία του Δήμου.


Από την πλευρά του, ο ένας δικηγόρος του πρώην δημάρχου, Αλέξανδρος Λυκουρέζος εξήγησε πως «καταθέσαμε ένα υπόμνημα 42 σελίδων με 31 σχετικά έγγραφο με το οποίο αντικρούονται όλα τα σκέλη του κατηγορητηρίου. Η απολογία ήταν εξαντλητική και πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ενοχής», ενώ ο άλλος του δικηγόρος, Δημητρης Κουσουρής διευκρίνισε πως ο κ. Ψινάκης «με την κατάθεσή του υπηρέτησε την αλήθεια και μόνο την αλήθεια. Συνέδραμε ουσιαστικά το έργο του κ. ανακριτή το οποίο είναι εξαιρετικά δύει δυτικό».

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί