με διάταξη η οποία περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που συζητείται αυτές τις ημέρες στη Βουλή, χαιρετίζει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ).
Όπως αναφέρει η ΓΣΕΒΕΕ σε ανακοίνωσή της «η κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων αποτέλεσε ένα αίτημα του συνόλου των μικρών επιχειρήσεων του εμπορίου και η ΓΣΕΒΕΕ από την πρώτη στιγμή που θεσμοθετήθηκαν το 2013 είχε καταθέσει τις απόψεις της και είχε επισημάνει ότι πρόκειται για έναν παρωχημένο θεσμό ο οποίος δημιουργεί στρεβλώσεις στην αγορά και δεν προσφέρει κανένα όφελος στις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές .
Ο μέχρι σήμερα άλλωστε απολογισμός τους απέδειξε την μηδενική απόδοση στα ταμεία των επιχειρήσεων . Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις όχι μόνο δεν βοήθησαν τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις αναφορικά με τα επίπεδα των πωλήσεων τους αλλά έθεσαν σε αμφισβήτηση ακόμα και τον ίδιο το θεσμό των εκπτώσεων».
Η ΓΣΕΒΕΕ υπογραμμίζει ότι ήταν, πάγια θέση της, από την πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου, η κατάργησή του και τη θέση αυτή την τεκμηρίωσε με τα στοιχεία ερευνών της αναφορικά με το οικονομικό αποτύπωμα που άφησαν.
(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ν. Χριστοδουλίδης από τη Θεσσαλονίκη: Η απελευθέρωση της Κύπρου η ύψιστη προτεραιότητά μας
- Άρση της βουλευτικής τους ασυλίας ζητούν Τσιάρας και Κεφαλογιάννης λόγω ΟΠΕΚΕΠΕ
- Το λιμάνι Χορ Φακάν των ΗΑΕ δέχτηκε επίθεση – 4 τραυματίες
- Η Κίνα ζητά κατάπαυση πυρός και διαπραγματεύσεις για το Ιράν
- Τρεις άντρες στη Γλυφάδα απείλησαν αστυνομικούς με αεροβόλο όπλο, μαχαίρι και σφυρί
- Η ευφάνταστη τεχνική ενός σερίφη στις ΗΠΑ για να μαντρώσει κατσίκια – δραπέτες (Vid)
- Η Ζ. Κωνσταντοπούλου για ΟΠΕΚΕΠΕ: Μιλάμε για εγκληματική οργάνωση υπό την καθοδήγηση Μητσοτάκη
- Αίσιο τέλος στην επιχείρηση διάσωσης άνδρα σε δύσβατο σημείο στο Αγρίνιο – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
- Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης μεταναστών στη Σάμο – Πέντε συλλήψεις
- Κυριάκος Πιερρακάκης: υπαρκτός ο κίνδυνος επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας









