Ιερόσυλος ξάφρισε παγκάρια και τάματα από 11 ναούς στην Κρήτη

Τέλος στη δράση του ιερόσυλου που είχε ρημάξει τις εκκλησίες και τα ξωκλήσια στην ευρύτερη περιοχή του Λασιθίου και του Ηρακλείου τους τελευταίους δυο μήνες,

έβαλαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Αγίου Νικολάου και του Τ.Α.Ε. που τον εντόπισαν το απόγευμα της Πέμπτης σε μια περιοχή του Αγίου Νικολάου.

Είχε προηγηθεί η διάρρηξη που έκανε ο Έλληνας ιερόσυλος σε μια εκκλησία στο Λασίθι, από το παγκάρι της οποίας είχε κλέψει 625 ευρώ. Ακολούθησε έρευνα στο Ι.Χ. αυτοκίνητό του όπου βρέθηκαν άλλα 91,50 ευρώ, πέντε κινητά, δύο κατσαβίδια, ένα μαχαίρι, ένας φακός και 179 ναρκωτικά χάπια χωρίς ιατρική συνταγή. Από την προανάκριση προέκυψε ότι, από τις 5 Απριλίου, ο ιερόσυλος είχε διαπράξει άλλες δέκα κλοπές σε ναούς κλέβοντας χρήματα και τάματα συνολικής αξίας 2.920 ευρώ. Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λασιθίου κατηγορούμενος για κλοπή και παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών.

Ιερόσυλος συνελήφθη και στη Μαγνησία

Παρατημένο σε έναν αγροτικό δρόμο σε περιοχή του Δήμου Αλμυρού βρήκαν οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο που είχε κλαπεί και σε μια παρακείμενη αποθήκη εντοπίστηκε και ο δράστης, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν τα κλειδιά του οχήματος. Μάλιστα, προσπάθησε να αρνηθεί τον έλεγχο, αλλά τελικά συνελήφθη.

Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι ήταν ο ιερόσυλος που είχε εισβάλει σε δυο ναούς στις 12 και στις 14 Μαΐου και είχε ξαφρίσει 200 ευρώ από το παγκάρι του ενός και 50 από του άλλου.

Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου που τον παρέπεμψε να δικαστεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου για κλοπή τροχοφόρου και απείθεια, ενώ σχηματίστηκε σε βάρος του και δικογραφία για τις κλοπές στους ναούς.

(Protothema – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί