• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η Sunlight επενδύει στο μέλλον με μία μεγάλη επένδυση στις μπαταρίες λιθίου

Η Sunlight επενδύει στο μέλλον με μία μεγάλη επένδυση στις μπαταρίες λιθίου

Την κατασκευή νέου ερευνητικού κέντρου στην Αθήνα δρομολογεί η εταιρεία Sunlight το οποίο θα βοηθήσει την εταιρεία να προχωρήσει στην παραγωγή μπαταριών λιθίου τελευταία τεχνολογίας, με το κόστος της επένδυσης αυτής να ανέρχεται σε 105 περίπου εκ. ευρώ.

Το κόστος αυτό θα καλυφθεί κατά 47% από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ και με τη δημιουργία του κέντρου αυτού θα δημιουργηθούν άμεσα 200 θέσεις εργασίας για εξειδικευμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό ενώ συνολικά η επένδυση αυτή αναμένεται να έχει επενέργειες σε περίπου 800 θέσεις εργασίας συνολικά.

Στόχος της δημιουργίας του ερευνητικού κέντρου είναι η δοκιμαστική παραγωγή μπαταριών λιθίου νέας τεχνολογίας οι οποίες θα είναι φιλικές προς το περιβάλλον και για να πετύχει το σκοπό της η εταιρεία θα συνεργαστεί και με άλλα ερευνητικά κέντρα καθώς επίσης και με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας δήλωσε ότι:

“Η Sunlight διαδραματίζει ήδη πρωταγωνιστικό ρόλο, σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι στις μπαταρίες για ηλεκτρικά βιομηχανικά οχήματα, αυτόνομα οχήματα (Automated Guided Vehicles – AGVs), στην αποθήκευση ενέργειας για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά και σε εφαρμογές που πρόκειται να αναπτυχθούν στο μέλλον, όπως μπαταρίες για πλοία κτλ.”

Θυμίζουμε ότι η Sunlight είναι μία πρωτοπόρος εταιρεία στον τομέα των μπαταριών ενώ αναμένεται να έχει και ενεργό συμμετοχή στο πρόγραμμα των νέων βαρέων τορπιλών του Πολεμικού Ναυτικού, όπως είχε γραφεί παλαιότερα, με την κατασκευή των γερμανικών DM2A4 και τον εκσυγχρονισμό των παλαιότερων τορπιλών στο νέο τύπο μαζί με την παραγωγή επιπλέον μπαταριών ως ανταλλακτικά.

Οι επενδύσεις στην τεχνολογία και τη βιομηχανία είναι αυτές που θα δώσουν μία πραγματική ανάπτυξη στην Ελλάδα και κάθε τέτοια προσπάθεια του ιδιωτικού βιομηχανικού τομέα πρέπει να υποστηρίζεται με όλα τα μέσα ώστε να μην υπάρχουν εμπόδια για την υλοποίησή τους.

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.