Η Ελλάδα συμμετείχε με εξειδικευμένο περίπτερο και παρουσιάστηκε επίσημα η καινοτόμος εφαρμογή mAiGreece, που αποτελεί πρωτοβουλία του υπουργείου Τουρισμού, ενώ έχει σχεδιαστεί και υλοποιηθεί σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
«Με το mAiGreece και τη δημιουργία νέων ψηφιακών εργαλείων, αξιοποιούμε την τεχνητή νοημοσύνη και την ψηφιακή τεχνολογία για να αναβαθμίσουμε την εμπειρία των ταξιδιωτών, να ενισχύσουμε την τουριστική προσφορά και να τοποθετήσουμε την Ελλάδα στην πρωτοπορία της καινοτομίας στον τουρισμό», δήλωσε χαρακτηριστικά η υπουργός, επισημαίνοντας πως η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του τουρισμού.
Στο πλαίσιο του MWC 2025, η κ. Κεφαλογιάννη είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κορυφαία στελέχη της τεχνολογικής βιομηχανίας και των startups και να ενημερωθεί για τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στην Τεχνητή Νοημοσύνη.
Τέλος, συμμετείχε σε πρωτοποριακές τεχνολογικές δράσεις, εξερευνώντας τις δυνατότητες που ανοίγονται για τον ελληνικό τουρισμό μέσα από την καινοτομία.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σιδηροδρομική τραγωδία στην Ισπανία: Στους 40 οι νεκροί από τη σύγκρουση δύο τρένων στην Ανδαλουσία
- Μαρόκο: Ο βασιλιάς Μοχάμεντ δέχτηκε να συμμετάσχει στο “Συμβούλιο Ειρήνης” του Τραμπ
- Ο Γουίλ Σμιθ σε νέες περιπέτειες: Εξερευνά τη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας σε ένα εντυπωσιακό βίντεο
- “Xuntian”: Η Κίνα παρουσιάζει το νέο ισχυρό διαστημικό τηλεσκόπιο πριν από την εκτόξευση το 2027, vid
- Λωρίδα της Γάζας: Ο Νετανιάχου διαφωνεί με την ανάπτυξη Τούρκων ή Καταριανών στρατιωτών
- Σπουδαία ανακάλυψη στην Ιταλία: Αρχαιολόγοι βρήκαν μια ρωμαϊκή βασιλική του Ρωμαίου αρχιτέκτονα Βιτρούβιου
- Θυελλώδεις άνεμοι αύριο σε Ιόνιο, Πελοπόννησο και δυτική Στερεά – Επιδείνωση του καιρού την Τετάρτη
- «Η Ευρώπη δεν συμπεριφέρεται ως μια ισχυρή ήπειρος»: Σοκαριστικές διαπιστώσεις
- Φυλακές Κορυδαλλού: Δολοφονήθηκε με αυτοσχέδιο μαχαίρι 49χρονος βαρυποινίτης από την Αλβανία
- Τραβούν χειρόφρενο τα ταξί της Θεσσαλονίκης την Τετάρτη









