Η νέα ταυτότητα είναι αναγκαιότητα: Διαβάστε τι δήλωσε ο ΓΓ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Σε διευκρινίσεις για τις νέες αστυνομικές ταυτότητες προχώρησε σήμερα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Μάνος Λογοθέτης,

καλώντας τον κόσμο να μην σπεύδει να εκδώσει ταυτότητες αλλά να περιμένει την 25η Σεπτεμβρίου καθώς πρόκειται για «μια καινούργια ταυτότητα που έρχεται στην χώρα μας μετά από 62 χρόνια».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η νέα ταυτότητα «είναι μια αναγκαιότητα σε ένα σύγχρονο κράτος να αλλάζουμε κάποια πράγματα ανάλογα με την εποχή».

Μιλώντας για το σχήμα και τα χαρακτηριστικά της νέας ταυτότητας είπε ότι το μέγεθός της είναι αρκετά μικρότερο (περίπου όσο αυτό μιας πιστωτικής κάρτας) και ότι προσομοιάζει το δίπλωμα που έχουμε τώρα.

«Η ταυτότητα είναι τόσο κοινό έγγραφο σε όλους μας που ξεχνάμε καμιά φορά γιατί τη χρησιμοποιούμε. Την χρησιμοποιούμε λοιπόν για συμβόλαια, μεταβιβάσεις, γάμους. Αυτά, λοιπόν, όταν μια ταυτότητα μπορεί εύκολα πλέον να πλαστογραφηθεί, μας αφήνει έκθετους, αν θέλετε, σε τέτοιες απάτες. Με την καινούργια ταυτότητα η μοναδικότητά της εξασφαλίζεται. Γίνεται πολύ δύσκολη, αν όχι αδύνατη η πλαστογράφηση της και έτσι προστατεύεται πολύ».

Τι θα γίνει όμως, όταν η ταυτότητα χάνεται ή κλέβεται;;;

Τέλος, όπως επισήμανε με την νέα ταυτότητα θα μπορούμε να ταξιδεύουμε στο εξωτερικό και εκτός χωρών Σένγκεν, σχεδόν σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Στο μέλλον δεν θα χρειάζεται να έχουμε αυτή την αναφορά στον αριθμό (σ.σ. της ταυτότητας) , θα αναγνωρίζεται αυτόματα ηλεκτρονικά», σημείωσε επιπλέον ο κ. Λογοθέτης.

scr αρχείου

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί