• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μουτζούρης: ”Η κυβέρνηση μας ασκεί μπούλινγκ, 200.000 Έλληνες ζητούν η πατρίδα τους να παραμείνει Ελληνική”.

Μουτζούρης: ”Η κυβέρνηση μας ασκεί μπούλινγκ, 200.000 Έλληνες ζητούν η πατρίδα τους να παραμείνει Ελληνική”.

''Καμία μπουλντόζα μέχρι τη Δεύτερα''. Στα άκρα και πάλι οι σχέσεις της κυβέρνησης με την Περιφέρεια Β. Αιγαίου.

Σε νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης προχώρησε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κώστας Μουτζούρης.

Ανέφερε πως ο κ. Μηταράκης έχει διακόψει τις συνομιλίες εδώ και 4 μέρες. ”200.000 Έλληνες ζητούν να παραμείνει η πατρίδα τους Ελληνική”, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Διαμαρτυρόμενος δήλωσε πως από εδώ και στο εξής δε θα προτείνει προτάσεις δημοσίως παρά μόνο στην κυβέρνηση. Στοχεύοντας προσωπικά τον κ. Μηταράκη είπε τα εξής:

”Δεν μπορεί ο κ. Μηταράκης να οδηγεί έναν ολόκληρο λαό σε καταστροφικές λύσεις. Δε θα επιτρέψουμε σε καμία μπουλντόζα και σε κανένα έργο να ξεκινήσει αύριο τη Δευτέρα”.

Σχετικά με τις βραχονησίδες

Ο Περιφερειάρχης υποστήριξε πως ποτέ δεν ξεκίνησε αυτός τη συζήτηση για τη μεταφορά μεταναστών σε βραχονησίδες. Έριξε τις ευθύνες στην κυβέρνηση για την ανακίνηση αυτής της λύσης.

Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση βιάζεται να λύσει το πρόβλημα

Στην έκκληση του Περιφερειάρχη να παρέμβει ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης ο τελευταίος σημείωσε πως δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις.

Δήλωσε πως αυτή η κυβέρνηση διαφέρει με την προηγούμενη και έχει σκοπό να κάνει τις διαδικασίες μεταφοράς και επιστροφής μεταναστών ταχύτερες. ”Είπαμε πως θα δώσουμε μια εβδομάδα περιοθόριο για διάλογο. Δεν υπάρχει προσωπικό θέμα με τον κ. Μουτζούρη”.

Φαίνεται πως το μεταναστευτικό έχει εξελιχθεί πλέον σε ζήτημα που προκαλεί σοβαρή ρήξη στις σχέσεις των ακριτών με την ηπειρωτική χώρα. Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή η διαχείρησή του διότι οι νησιώτες μας ήδη νιώθουν αρκετά αποξενωμένοι.

Ένα γεγονός που θα μπορούσε να εκμεταλευτεί ο ξένος παράγοντας για να διχάσει τον Ελληνισμό.


(φωτο:eurokinissi)