Στο προσκήνιο έχει επανέλθει το όνομα του Αλέξη Τσίπρα!
Πολλοί το κρίνουν αυτό ως λογικό!
Στην αντιπολίτευση δεν υπάρχει ούτε κατά διάνοια, βάσει αναλύσεων, μία προσωπικότητα, η οποία είναι σε θέση να φτάσει τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας, η οποία παραμένει πρώτη παρά τα όσα συμβαίνουν εντός συνόρων.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους της ΝΔ, ενδεχόμενη επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα στην πολιτική σκηνή θα κάνει ακόμα καλύτερα τα πράγματα και αποτελεί «ευχή».
Αφενός θα αποδείξει πως η αντιπολίτευση απέτυχε στο σύνολό της να αντιμετωπίσει ακόμα και αυτή την ΝΔ, η οποία δεν βρίσκεται και στα καλύτερά της, αφετέρου θα ξυπνήσει τις μνήμες του δημοψηφίσματος, των Capital Controls, της Συμφωνίας των Πρεσπών, του νόμου Κατρούγκαλου και πολλών άλλων συμβάντων κατά την διάρκεια της πρωθυπουργίας του.
Όπως προκύπτει λοιπόν, στην ΝΔ όχι μόνο δεν ανησυχούν, αλλά θα ήθελαν μια επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα.
Κάτι τέτοιο θα επιβεβαίωνε την απόλυτη επικράτηση του κυβερνητικού κόμματος στην παρούσα φάση.
Αντίθετα, ο μοναδικός φόβος για το Μαξίμου δεν προέρχεται από τα αριστερά, αλλά από τα δεξιά.
Μόνο μία ηχηρή και με προοπτική διακυβέρνησης δεξιά κίνηση (όχι τα υπάρχοντα μικρά «δεξιά κόμματα»), θα μπορούσε να ταράξει τα γαλάζια ύδατα στην Πειραιώς. Για την ώρα αυτό δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα.