Η Εύα Καϊλή μιλά για το Qatargate: Ποιους άλλους εμπλέκει (βίντεο)

Καλεσμένος στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου ήταν τόσο ο δικηγόρος Νίκος Κορογιαννάκης, έμπειρος στα δικαστικά τεκταινόμενα στο Βέλγιο, όσο και ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, συνήγορος της Εύας Καϊλή και της οικογένειας της.

Ο κ. Κορογιαννάκης είπε ότι «oι καταγγελίες που την βαραίνουν είναι πάρα πολύ βαριές και είναι πιθανό το δικαστήριο να διατάξει την προφυλάκιση της».

Ερωτηθείς για τις πιθανές ποινές με την οποία είναι αντιμέτωπη η ευρωβουλευτής, είπε ότι «Σύμφωνα με τον βελγικό ποινικό κώδικα μιλάμε για ποινή φυλάκισης 3- 5 ετών στο Βέλγιο για κάθε μία από τις κατηγορίες που την βαραίνουν», ενώ σημείωσε πως αν καταδικαστεί «η ποινή θα συγχωνευθεί, όπως συμβαίνει και στην Ελλάδα».

Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος επεσήμανε πως μίλησε την Τρίτη δύο φορές με την κ. Καϊλή, λέγοντας πως εκείνος και μόλις σήμερα είναι ο άνθρωπος που της αποκάλυψε τον σάλο που έχει ξεσπάσει σχετικά με το όνομα της, αλλά και τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Μεταφέροντας, όπως είπε κατ΄ εντολήν της Εύας Καϊλή, τις απόψεις της κατηγορούμενης από τις βελγικές Αρχές για υπόθεση δωροληψίας και διαφθοράς, είπε πως «κατ΄ αρχήν είναι απολύτως ψευδές ότι εγώ είχα προσωπική ατζέντα που χρησιμοποιούσα ή πλάσαρα στο κράτος του Κατάρ. Από το 2019 υπήρχαν συζητήσεις από την Ευρωπαϊκή ένωση και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ό,τι θα πρέπει να ανοιχτεί και αν αναπτύξει σχέσεις με το Κατάρ, το Κουβέιτ και το Ομάν, επειδή ήταν αναπτυσσόμενη περιοχή».

«Μου είπε ότι ο Γιοζέπ Μπορέλ και η Επίτροπος Γιόχανσον ήταν οι άνθρωποι που πρώτοι έλαβαν απόφαση για το Κατάρ. Η κ. Μέτσολα έκανε Επιτροπή για να αναπτυχθούν οι σχέσεις της Ευρωβουλής με το Κατάρ και έκανε την κ. Καϊλή αντιπρόσωπο της και όλες οι επαφές που έκανε στο Κατάρ και όσα είπε ήταν σύμφωνα με όσα απηχούν τις απόψεις της Επιτροπής και διαρκώς ήταν μαζί της κάποιος άνθρωπος της Ευρωβουλής», συμπλήρωσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί