Η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) αποχαιρετά με θλίψη το μέλος της Σταύρο Πετρακόπουλο, μοναδικό στο είδος του αθλητικό συντάκτη που από το 1971 ανέπτυξε και εφάρμοσε ένα καινοτόμο σύστημα καταγραφής στατιστικών στοιχείων για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Γεννημένος το 1944 στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε Γεωπονία στο ΑΠΘ και εργάστηκε ως αθλητικός συντάκτης στις εφημερίδες «Θεσσαλονίκη», «Αγγελιοφόρος» και στην ΕΡΤ3.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ η δεινότητά του στη στατιστική και ο εντυπωσιακός αυτοματισμός με τον οποίον ανακαλούσε στη μνήμη του λεπτομερή στοιχεία που κατέγραφε στα εμβληματικά τετράδιά του τον καθιστούν μια απολύτως ξεχωριστή προσωπικότητα στον χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας, με καθολική αναγνώριση τόσο από τη δημοσιογραφική οικογένεια όσο και από το περιβάλλον του ποδοσφαίρου.
Η κηδεία του Σταύρου Πετρακόπουλου θα γίνει τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2026, στις 10.30 π.μ. από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις Σαράντα Εκκλησιές.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi / motionteam)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μακρόν: Ο λαός της Βενεζουέλας απαλλάχτηκε από τη δικτατορία του Μαδούρο και αυτό είναι μία θετική εξέλιξη
- Bolywood, Chuck Norris και Rambo, υποτίθεται έκαναν την χωρίς αντίπαλο επιχείρηση των Αμερικανών
- Απίστευτο! Φορητό μηχάνημα ακτίνων Χ εντοπίζει στα σκουπίδια οικογενειακό κειμήλιο ασθενούς
- Η Ισπανία αντιδρά στην αμερικανική επέμβαση στη Βενεζουέλα
- Το ΒΙΝΤΕΟ με… μουσική επένδυση που δημοσίευσε ο Τραμπ από τα χτυπήματα στο Καράκας
- Αποκλιμάκωση και λύση με πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου, ζητά η ΕΕ – Οι δηλώσεις Κόστα για τη Βενεζουέλα
- Ο Τραμπ απείλησε ανοικτά τις ηγεσίες Κολομβίας και Κούβας: «Να προσέχουν», vid
- Γυναίκα από το Μέριλαντ ισχυρίζεται ότι η εμμονή της με τους αριθμούς, τη βοήθησε να κερδίσει 50.000 δολάρια στο λαχείο
- Βενεζουέλα και Κολομβία, υποστηριζόμενες από Ρωσία και Κίνα, ζητούν έκτακτη συνεδρίαση του Σ.Α. του ΟΗΕ
- Ο Μεντβέντεφ καλεί τον Τραμπ να συλλάβει τον Ζελένσκι: «Μήπως ήρθε η ώρα… “θείε Σαμ”;»









